Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δίωξη εφοριακού για… συνδικαλιστική δράση



Αντιμέτωπος με την διαθεσιμότητα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας Eφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, επειδή «έκανε το λάθος» να ασκεί συνδικαλιστική δράση!

Το υπουργείο Οικονομικών διενεργεί Ε.Δ.Ε. εις βάρος του εν λόγω εφοριακού λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2012 κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στη συγκέντρωση του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.



Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι της Ε.Δ.Ε. έχει προηγηθεί αμετάκλητη αθωωτική δικαστική απόφαση για τα συγκεκριμένα γεγονότα, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται να «συγκινεί» και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία τονίζεται ότι οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο (δήθεν για να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς), οι οποίες οδηγούν αυτομάτως τους υπαλλήλους σε αργία, όχι μόνο δεν διορθώνουν τα «κακώς κείμενα» της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αντίθετα οξύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

«Αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία έντιμοι υπάλληλοι θα εκβιάζονται και θα γίνονται έρμαιο επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αυτόματη αργία και απόλυση για όσους υπάρχει καταγγελία, χωρίς να τους δίνεται καν το δικαίωμα της απολογίας, θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και τον έλεγχό τους από όσους έχουν τη δύναμη. Η επίκληση των φαινομένων διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας του Δημοσίου, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το νέο πειθαρχικό, θα αποτελέσει το όχημα για την έξοδο από το δημόσιο χιλιάδων υπαλλήλων. Θα αποτελέσει το όχημα για την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, την αύξηση των φαινομένων διαφθοράς, αλλά ταυτόχρονα την κατάργηση και ποινικοποίηση δικαιωμάτων όπως αυτό της συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, στη συνεδρίασή του στις 4 Δεκεμβρίου 2012 και με αφορμή την έναρξη της διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε:

- Να καλέσει την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει κάθε σχετική πειθαρχική διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που για το θέμα αυτό έχει αποφανθεί αμετάκλητα η δικαιοσύνη

- Να αντιδράσει δυναμικά σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκρατίας συναδέλφων, για συνδικαλιστική δράση.

- Να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον κ. Αλεξιάδη για τα γεγονότα της 18ης Φεβρουαρίου, αλλά και σε κάθε άλλο συνάδελφο τους, επιχειρήσουν να εμπλέξουν σε πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες για το θέμα αυτό.
http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/dioksi-eforiakou-gia-sindikalistiki-drasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου