Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι από το Μονομελές Πρωτοδικείο


Ομπρέλα προστασίας στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προσφέρει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Το δικαστήριο, με απόφασή του κρίνει καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την οποία επέβαλε η Διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους εργαζομένους μόνο και μόνο, όπως αναφέρει, για να μην τους αποζημιώσει.. Παράλληλα, διατάσσει την εταιρία να καταβάλλει στους εργαζομένους μέρος των οφειλομένων αποδοχών τους.


Δικαιώνοντας τους εργαζομένους το δικαστήριο στο σκεπτικό του αναγνωρίζει πως η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας δημιουργεί δυσχερείς συνέπειες για αυτούς ενώ υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην τους καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας τους στην ουσία ομήρους αφού αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην απόφαση, «από τη μεταβολή της σύμβασης από τη μεταβολή της σύμβασης «υπάρχει επικείμενος κίνδυνος να στερηθούν οι αιτούντες από τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους τα απαραίτητα για τη συντήρηση και τη στοιχειώδη διαβίωσή τους, εφόσον ο μισθός συνιστά το μόνο μέσο διαβίωσης για καθέναν από αυτούς».

Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα ην εταιρεία να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012).
http://www.zougla.gr/greece/article/nafpigia-skaramaga-dikeo8ikan-i-ergazomeni-apo-to-monomeles-protodikio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου