Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γενική κινητοποίηση εργαζομένων την Τετάρτη




Μπλακ άουτ αναμένεται να προκληθεί αύριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της γενικής απεργίας των συνδικάτων και εργαζομένων στους δήμους.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ προβαίνει σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00. Επίσης, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδας θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μισή ώρα αργότερα, στις 13.00, ξεχωριστό συλλαλητήριο θα γίνει από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.



Τα βασικά τους αιτήματα είναι να μη νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

H OTOE θα συμμετάσχει, επίσης, στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένεται και στις μετακινήσεις για τους Αθηναίους, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ αύριο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί, ενώ την Πέμπτη 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ που καταργούνται την Τρίτη το βράδυ είναι:

*Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων. Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα), 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

*Μεταξύ Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών. Σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία 2536

*Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας- Θεσσαλονίκης. Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 743, IC 85

*Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης. Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 3593 - 3592

* Μεταξύ Λάρισας - Βόλου-Λάρισας. Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 2576 - 2577.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρούν τόσο στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο όσο και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, δηλαδή της Rosco.
http://www.zougla.gr/greece/article/geniki-kinitopisi-ergazomenon-tin-tetarti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου