Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΚΕΔΕ στο Σύνταγμα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί από τις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αντιδρώντας στο σύνολο των ρυθμίσεων που περιορίζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.






Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την εσωτερική τους αναδιάρθρωση με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα, προτάσεις που θα θέσει υπ’ όψιν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία έως το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει: «Με πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κατεδάφισης του Δημοσίου) προχώρησε στη διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού - Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από τη λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους. Ο εκβιασμός τους στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και να εξαναγκάσουν τους φορείς (δημάρχους κ.λπ.) να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης, ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75% που προβλέπει η διαθεσιμότητα».

http://www.zougla.gr/greece/article/se-ekseliksi-i-sigentrosi-tis-kede-sto-sintagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου