Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στους δρόμους οι «τρομοκράτες της ΠΟΕ-ΟΤΑ»




Η ρήξη μεταξύ των εργαζομένων στους δήμους και της κυβέρνησης για το μέτρο της διαθεσιμότητας βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο. Ενώ οι εργαζόμενοι κατέβηκαν για ακόμη μια φορά στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στη διαθεσιμότητα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις δηλώσεις Μπαλασόπουλου,  δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους.
Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε». Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και έκανε λόγο για «γκεμπελικής σύλληψης προπαγάνδα».


«Η τρικομματική τρόικα και ο εντολοδόχος από την τρόικα πρωθυπουργός έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση νεοφιλελεύθερου αμόκ, που δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν, απροκάλυπτα και προκλητικά, προνόμιο το δικαίωμα στην εργασία, και προνομιούχους, όσους μέχρι και χτες είχαν εργασία, ενώ από σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα», τόνισε η Σοφία Σακοράφα.

Σχετικά με τη φράση του πρωθυπουργού «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους υπό απόλυση υπαλλήλους».

«Τρομοκρατία είναι η ανεργία, τρομοκρατία είναι η διάλυση της υγείας και της παιδείας, τρομοκρατία είναι οι λιποθυμίες των παιδιών στα σχολεία, τρομοκρατία είναι η εξαθλίωση και η φτώχεια. Και όσοι ασκούν αυτή την τρομοκρατία είναι οι τρομοκράτες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, σε δηλώσεις του στη διάρκεια της σημερινής πορείας της Ομοσπονδίας, επιτέθηκε κατά ορισμένων ΜΜΕ τα οποία όπως είπε, προσπαθούν να δείξουν ότι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «είναι τραμπούκοι». «Δεν θέλουμε κανέναν οίκτο από όλους αυτούς τους πληρωμένους κονδυλοφόρους που πιθανόν να είναι και από τους μισθοδοτούμενους του ΔΝΤ για να περάσουν την προπαγάνδα τους», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη ότι «όσο έχουν δυνάμεις και είναι όρθιοι» οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά. Αυτούς που μας τρομοκρατούν κάθε μέρα με την προπαγάνδα τους λέμε ότι θα τους τρομοκρατούμε με την παρουσία μας».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης,υποστήριξε εκ νέου την Παρασκευή πως το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν οδηγεί σε απολύσεις.  «Πράγματι το δεύτερο μνημόνιο μιλούσε για μείωση προσωπικού. Δεν μιλούσε για απολύσεις αλλά για αναγκαστική μείωση 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. Είχε ρητά τη φράση ότι έπρεπε να μπουν σε εφεδρεία και όχι σε διαθεσιμότητα, μέχρι τέλος του 2012, 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. Είμαστε στο τέλος του 2012. Είδατε καμία αναγκαστική αποχώρηση; Παραμονές Χριστουγέννων θα θέσουμε σε αναγκαστική αποχώρηση, απόλυση 15.000 υπαλλήλους;», δήλωσε κατά τη τη συζήτηση του νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, η οποία άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

«Το τρίτο μνημόνιο δεν αναφέρει τίποτα για 15.000 απολύσεις. Η μόνη υποχρέωση που έχω αναλάβει είναι να μπουν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι με σκοπό την μετάταξη τους και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό όχι μόνο το σεβαστήκαμε, αλλά και το εγγυηθήκαμε με ρητό τρόπο».

Η σημερινή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα έφτασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου οι εργαζόμενοι στους δήμους ζήτησαν συνάντηση με τον Αντώνη Μανιτάκη. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ο υπουργός ήταν στη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε η πορεία και τελικά ολοκληρώθηκε.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ερχόμενη Δευτέρα στις  11.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον έχει αποφασιστεί η συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου, αλλά και η συνέχιση των καταλήψεων των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων μέχρι την Παρασκευή. Καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο.
http://tvxs.gr/news/ellada/antidraseis-gia-ta-peri-tromokraton-tis-poe-ota-kai-kinitopoiiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου