Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πρυτάνεις: Απαράδεκτη και αντισυνταγματική η ρύθμιση για τα πτυχία κολεγίων


Αντισυνταγματική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα τη ρύθμιση που καθιστά ισοδύναμα τα πτυχία κολεγίων του εξωτερικού με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων. Για εκμηδενισμό των πτυχίων των πανεπιστημίων κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Άμεση απόσυρση ζητά η ΠΟΣΔΕΠ



Σε αιτία πολέμου για την ακαδημαϊκή κοινότητα εξελίσσεται η ισοδύναμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας αποφοίτων κολεγίων με ευρωπαϊκά πτυχία τριετούς φοίτησης με τους πτυχιούχους των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητεί «άμεση απόσυρση της αποικιακού», όπως λέει, «χαρακτήρα ρύθμισης» και απειλεί με προσφυγή στο ΣτΕ.

Απαράδεκτη και αντισυνταγματική χαρακτήρισε τη ρύθμιση και η Σύνοδος Πρυτανεων: «Αποκορύφωμα αυτού είναι η αναγνώριση του 2ου τίτλου σπουδών των Κολεγίων (3+2 έτη) ως Master, όταν η ίδια η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει ως Master τα διπλώματα των πενταετών ενιαίων και αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών στα Πολυτεχνεία, Γεωπονικά Πανεπιστήμια».

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ ζητεί εμμέσως να απαγορευθούν οι συμβάσεις δικαιόχρησης των κολεγίων με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και χαρακτηρίζει.

«απολύτως απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις αυτές που εκμηδενίζουν τα πανεπιστημιακά πτυχία εξομοιώνοντάς τα στην πραγματικότητα με πιστοποιητικά σπουδών τριετούς φοίτησης κολλεγίων, στα οποία δεν υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες για την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών».

Ενώπιον ευρωπαίων αξιωματούχων σε εκδήλωση που οργάνωσε στις Βρυξέλες ο ευρωβουλευτής. Γ. Παπανικολάου, ο υπ. Παιδείας έκανε τη διάκριση ανάμεσα στην επαγγελματική και την ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου