Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Εντατικοποίηση του αγώνα απέναντι στην κυριαρχία των αγορών»


Την ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα των λαών απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργεντινή, όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της χώρας.


Έκανε επίσης λόγο για αγώνα «των δυνάμεων των λαών και των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον πλανήτη για δημοκρατία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Αργεντινής, Αρμάνδο Μπουντού. Στη διάρκεια των συνομιλιών τους συζητήθηκε διεξοδικά το πώς η Αργεντινή απαντά στην κρίση, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, που, όπως επισημάνθηκε, παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες θετικές και αρνητικές δύο χωρών που έγιναν πειραματόζωα -πολύ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που όμως κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο Τσίπρας αναφερόμενος στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

«Κρατάμε τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή, ώστε αυτό να γίνει πράξη» πρόσθεσε.
http://www.zougla.gr/politiki/article/entatikopisi-tou-agona-apenanti-stin-kiriarxia-ton-agoron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου