Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση της Νεολαίας Συνασπισμού στη Νέα Δημοκρατία


Με νέα ανακοίνωσή της, η Νεολαία Συνασπισμού έσπευσε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στην «εμφυλιοπολεμική», όπως τη χαρακτήρισε, ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέροντας ότι «αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπειά του».


Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, ότι «η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται».

Ειδικότερα, κατά τη Νεολαία Συνασπισμού, «οι βουλευτές της ''κοινής συνισταμένης'' του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή».

Επιπλέον, γίνεται λόγος για «κουκουλοφόρους του μνημονίου», ενώ παράλληλα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία».

«Νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσής τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «ΥΓ. Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση».

Απάντηση της ΝΔ

Με νέα της ανακοίνωση απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά από ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, σχετικά με τις εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση;» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ που καταλήγει σημειώνοντας πως «Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές». Νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει στην ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέροντας: «Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά» τα κηρύγματα της ΝΔ, Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου