Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων


Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη από τα μέλη της κυβέρνησης, προχωρεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.


Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της προειδοποίησης που είχε απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία από τους δήμους.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες.

Συμπερασματικά, οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25 %. Στη συνέχειαα, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσαφηνίζουν ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο Δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο Δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία, την Παιδεία και την αστυνομία.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου