Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τι γράφει ο Κ. Μητσοτάκης στο βιβλίο του για Καραμανλή, Παπανδρέου και Σημίτη


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για την κυβέρνησή του, 20 χρόνια μετά την πτώση της, ενώ ζητάει άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση.



Στις σελίδες του βιβλίου του γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο έφτασε η Ελλάδα στην πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στους πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στην πολιτική την οποία ακολούθησαν, ενώ θετικά σχολιάζεται η πρώτη τετραετία Σημίτη.

Έντονη είναι η κριτική του κ. Μητσοτάκη στις πολιτικές που εφάρμοσαν Καραμανλής και Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ενώ ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί στην αποχώρηση Σαμαρά και στα γεγονότα του 1993, χωρίς να παραλείπει να αφήσει κάποιες αιχμές.

Σαφής είναι η διάθεση αυτοκριτικής του πρώην πρωθυπουργού για το διάστημα της δικής του διακυβέρνησης, ενώ αναγνωρίζει σφάλματα και παραλείψεις στην πορεία του κυβερνητικού του έργου.

«Το τι πέτυχε και ποια παρακαταθήκη άφησε επαφίεται στην κρίση των πολιτών» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, όσοι επιμελήθηκαν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε 3,5 χρόνια κατάφερε να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά -που είχαν εκτροχιαστεί εκείνη την εποχή- προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι που, όπως προτείνει, πρέπει να γίνει και σήμερα με βαθιές τομές. Επιπλέον, δίνει αναλυτικά στοιχεία για το νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
http://www.zougla.gr/politiki/article/ti-grafi-o-k-mitsotakis-sto-vivlio-tou-gia-karamanli-papandreou-ke-simiti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου