Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΧΑΡΤΗΣ των ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ της 6ης Δεκέμβρη 2012 στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου



Με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες, σημερινούς δεκαεννιάρηδες, συνομηλίκους πριν 4 χρόνια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από ένα ένοπλο όργανο του κράτους, στα Εξάρχεια, στις 6/12/2008, αλλά και με πρωταγωνιστές τη νέα γενιά, και πάλι τους 15χρονους, οργανώνονται την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012, εκατοντάδες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις-πορείες σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις έχουν τον χαρακτήρα της μνήμης του Αλέξανδρου, της μεγάλης εξέγερσης της κοινωνίας που ακολούθησε αλλά και της υπόσχεσης για συνέχιση του αγώνα που έδωσαν χιλιάδες διαδηλωτές, όλων των ηλικιών, στους δρόμους μιας φλεγόμενης χώρας.
Το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της Πέμπτης 6/12/2012 για ολόκληρη τη χώρα είναι για τις 6 το απόγευμα με τόπο συγκέντρωσης ΠΑΝΤΟΥ και διοργανωτές τους ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ.
Σταχυολογούμε εδώ, στο ιστολόγιο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ(www.asyntaxtostypos.org) ενδεικτικά ορισμένα από τα φετινά εκατοντάδες καλέσματα, μαθητών, συλλογικοτήτων, πολιτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών, φοιτητών, εργαζομένων και της νεολαίας που συνεχίζει να εξεγείρεται. Αντιγράφουμε μια φράση από τις ανακοινώσεις τους, έτσι, για να δώσουμε το δικό τους στίγμα με αφορμή την 6η του Δεκέμβρη, την ημερομηνία κατά την οποία δολοφονήθηκε από αστυνομικό ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Κάντε «κλικ» επάνω στις αφίσες και μεγέθυνση

O XAΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ της 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

ΑΘΗΝΑ
- Συγκέντρωση: 8 με 10 το πρωί, Πλατεία Καμάρας- Παλαιό Ψυχικό. Διοργάνωση: Μαθητές της περιοχής. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο. Λένε: «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ».
- Συγκέντρωση – Πορεία στις 10:30 το πρωί στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ στο parking του ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄, απέναντι από το Carrefour, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Διοργάνωση: «Αναρχικοί-ες από σχολεία των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και από σχολές». Λένε: «Σήμερα λοιπόν, εν μέσω κρίσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται σε όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια, το πρόταγμα της εξέγερσης είναι επίκαιρο όσο ποτέ».
- Συγκέντρωση: 11 το πρωί στα Προπύλαια, πορεία φοιτητών & μαθητών.
- Συγκέντρωση: 5 το απόγευμα στα Προπύλαια, διαδήλωση αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και μαζικών φορέων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει: «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες. Μετά από τέσσερα χρόνια το μήνυμα της εξέγερσης είναι ακόμα πιο επίκαιρο». Η εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ, (http://efimeridadrasi.blogspot.gr) λέει: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε… Το φάντασμα του Δεκέμβρη είναι πάντα εδώ! Αλληλεγγύη-Αυτοδιαχείριση-Άμεση Δημοκρατία». Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, λέει: «Το κράτος συνεχίζει να δολοφονεί καταστρέφοντας τα πάντα – Παλέυουμε για όλα».
- Τοπική πορεία στα Νότια, Τερψιθέα, Άνω Γλυφάδα: 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αγ. Τρύφωνα, ΤΕΡΨΙΘΕΑ (προσέγγιση: από Μετρό ΑγίουΔημητρίου με τις λεωφορειακές γραμμές Α4, 154, 210 και από Γλυφάδα με τις γραμμές 128, 124, 205, 207 – Στάση Άγιος Τρύφων). Διοργάνωση: ναμούς – Αναρχική συλλογικότητα από Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άνω Γλυφάδα. Λένε: «Οι εξεγερμένοι κατέστρεφαν και λεηλατούσαν κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, δείγμα του ότι η εξέγερση δεν ήταν ένα απολίτικο ξέσπασμα, όπως την παρουσίαζαν τα ΜΜΕ, που προσπάθησαν να τη διαστρεβλώσουν και να την απογυμνώσουν από το κοινωνικό της περιεχόμενο. (…) τα γεγονότα του Δεκέμβρη έβγαλαν στην επιφάνεια την κρίση του πολιτικού συστήματος αντιπροσώπευσης και ψηλάφησαν ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης και δράσης».http://namous.squat.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Συγκέντρωση-πορεία ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ: 11 το πρωί, στην Καμάρα. Διοργάνωση: ΜΑΘΗΤΕΣ
- Συγκέντρωση – Διαδήλωση: 6 το απόγευμα, στην ΚΑΜΑΡΑ. Διοργάνωση: Διάφορες συλλογικότητες, μαθητές, φοιτητές.
ΛΑΡΙΣΑ
- Συγκέντρωση: 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Διοργάνωση: Αναρχικοί-ές
ΒΟΛΟΣ
- Συγκέντρωση-διαδήλωση: 5 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Παπαστράτος (Θόλος). Διοργάνωση: ΕΕΚ-ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Λένε: «(…)συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα και τον συνεργό του να σουλατσάρει ελεύθερος. Το κρατικό αυτό έγκλημα που πυροδότησε το ξέσπασμα της μεγαλύτερης εξέγερσης στη μεταπολιτευτική Ελλάδα συγκλόνισε τη χώρα, την Ευρώπη τον κόσμο όλο, σαν προανάκρουσμα μιας νέας περιόδου εξεγέρσεων σε όλο τον πλανήτη». http://eekmag.blogspot.gr
ΛΑΜΙΑ
- Συγκέντρωση: 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. Διοργάνωση: Α/Α Λαμίας
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
- Εκδήλωση-διαδήλωση: 6 το απόγευμα στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Ανοιχτή κουβέντα για την κρατική βία – Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Διοργάνωση: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Λένε: «4 χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος, ως αμετανόητος φονιάς που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, τραμπουκίζει, βασανίζει, απαγάγει, φυλακίζει, δολοφονεί».
ΑΓΡΙΝΙΟ
- Συγκέντρωση-πορεία: 10:30 το πρωί, στην Κεντρικη πλατεια Αγρινιου. Διοργάνωση: μαθητες-μαθητριες. Υπενθυμίζουν: «Δεκεμβρης 2008 – Το κρατος δολοφονει τον Αλεξη»
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αντιφαστική συγκέντρωση-πορεία: 7 το απόγευμα στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Διοργάνωση: Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας. Λένε: «Ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά!… Να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά».http://antifasistikikalamatas.blogspot.gr/
ΣΠΑΡΤΗ
- Συγκέντρωση: στις 6 το απόγευμα στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Διοργάνωση: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ
ΠΡΕΒΕΖΑ
- ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ- Συγκέντρωση: 7 το απόγευμα, στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Πριν τηνπορεία, θα γίνει ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντέρ »the children of the riots». Διοργάνωση: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΡΤΑ
- Συγκέντρωση: 8 το βράδυ, στην πλ.αγ.Δημητρίου. Διοργάνωση: Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας. Λένε: «Δεν ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε, Προχωράμε».
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
- Προσυγκέντρωση-Πορεία: 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο. Διοργάνωση: Κίνηση Ενάντια στην Κανονικότητα
ΧΙΟΣ
- Μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Βουνακίου
- Εκδήλωση για την κρατική και παρακρατική βία με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: 8 το βράδυ, στη Χρ. Μάντικα 11. Διοργάνωση: Πρωτοβουλία Καρραδείο – http://katalipsikarradeiou.blogspot.gr
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
- Αντικατασταλτική συγκέντρωση: 6 το απόγευμα, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Διοργάνωση: Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές Καρδίτσας. Λένε: «Όσο περνούν τα χρόνια το μίσος μεγαλώνει – ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ».
ΡΟΔΟΣ
- Συγκέντρωση: 5 το απόγευμα, στο Σχολείο Καπνοβιομηχανίας, από Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ρόδου. Διοργάνωση: μαθητές-μαθήτριες. Λένε: «Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας. Λέμε ΟΧΙ στο νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της χούντας, στους οπαδούς της βίας. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ».
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
- ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Περιβολάκια. Διοργάνωση: αντιφασίστες μαθητές/τριες
ΦΛΩΡΙΝΑ
- Προβολή για την Εξέγερση του Δεκέμβρη στις 3 μετά το μεσημέρι στα Α.Ε.Ι. Διοργάνωση: Αυτόνομο καφενείο. Λένε: «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ». afsak.pdf
ΣΑΜΟΣ
- Εκδήλωση για την εξέγερση του Δεκέμβρη και την κρατική καταστολή: 8 το βράδυ στην πρώην Εμπορική Σχολή. Διοργάνωση: Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σάμου. Λένε: «Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ (…) τα προτάγματα και οι εμπειρίες του Δεκέμβρη είναι επίκαιρα. Η αυτοοργάνωση, οι δυναμικές μορφές πάλης, η αμφισβήτηση της υπάρχουσας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Οι εξεγερμένες μάζες (…) πρέπει να αντιπαρατεθούν σε πλήρη κλίμακα στη χούντα των αγορών και των πολιτικών τους θιάσων»
ΚΟΖΑΝΗ
- Συγκέντρωση-Πορεία: 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία. Διοργάνωση: αντιφασίστες/αντιφασίστριες Κοζάνης. Λένε: «6 Δεκέμβρη 2008 Δολοφονία Γρηγορόπουλου από σφαίρα μπάτσου. Εξέγερση και στιγμές ελευθερίας… 4 χρόνια μετά και η ανάγκη για στιγμές ελευθερίας γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ!».http://antifakozanis.squat.gr/
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- Συγκέντρωση-πορεία: 6 το απόγευμα στην Ακαδημία. Διοργάνωση: Σύμπραξη αντιεξουσιαστών/στριών Δεκέμβρης 2012. Λένε: «Η 6η δεκέμβρη δεν είναι γιορτή ή επέτειος αλλά ένα ακόμη ραντεβού για την συνέχιση ενός ατέρμονου αγώνα για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου