Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες κατάληψης στο 3ο Λύκειο Βύρωνα




Από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκεται σε κατάληψη το 3ο Λύκειο Βύρωνα  με αφορμή τη συνένωση τμημάτων κατεύθυνσης στην Β΄Λυκείου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διευθυντή Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ.Σαββαίδη που δόθηκε προφορικά και όχι γραπτά στην διευθύντρια του σχολείου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εντολή για συγχώνευση τμημάτων εκτός του ότι είναι αντιπαιδαγωγική είναι και παράνομη διότι όπως ορίζει ο νόμος αλλαγές στα τμήματα επιτρέπονται να γίνονται μόνο μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Στην κατάληψη των μαθητών συμπαραστέκονται ο Σύλλογος Γονέων, η ΕΛΜΕ, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. Ο μόνος που δεν συγκινείται από το χάσιμο τόσων ωρών διδασκαλίας είναι ο κ.Σαββαίδης που επιμένει να καλύπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις  για την μη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών που αποτελεί βασική διεκδίκηση των εκπαιδευτικών αυτήν την περίοδο.
Ανάρτηση από : http://stasivyrona.blogspot.gr
Χθές το πρωί, μαθητές, καθηγητές και γονείς των μαθητών του 3ου Λυκείου Βύρωνα, διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με μαθητές και άλλων σχολείων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
http://blogvirona.blogspot.gr/2012/12/3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου