Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το Αριστερό Ρεύμα του Σύριζα VS ΚΚΕ


Μετά την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα εναντίον του Σύριζα στην συνέντευξη που είχε δώσει στην Κυριακάτικήrealnews, έγινε φανερό ότι τα περιθώρια –αν υπήρξαν ποτέ- για κοινή δράση των δυο αυτών κοινοβουλευτικών κομμάτων έγιναν ανύπαρκτα.
Αυτό πια έγινε αντιληπτό και από το Αριστερό Ρεύμα του Σύριζα που μέχρι τώρα, τα στελέχη του, απέφευγαν να ανοίξουν μετωπική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ. 


Σήμερα στην ιστοσελίδα τους κάνουν λόγο –χωρίς να την κατονομάζουν- ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου.
>

Στην πολιτική τους ανάλυση, που είναι ανυπόγραφη, άρα εκφράζει το Αριστερό Ρεύμα, τονίζεται:
«Η κυβερνητική κρίση, μαζί με μια ανοιχτή εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ και μια υπόκωφη αλλάβαθιά κρίση στη ΔΗΜΑΡ αλλά και μια φαινομενική ηρεμία με σκληρά υπόγεια ρεύματα στη ΝΔ, έχουν ήδη ξεσπάσει πρόωρα!..
 Ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι δεν δίνουν προθεσμία πολλών μηνών μέχρι η κυβερνητική κρίση που ήδη ξεκίνησε να οδηγήσει τη συγκυβέρνηση σε διάλυση!
Η χώρα παραμένοντας στο μνημονιακό πλαίσιο και στην πάση θυσία εμμονή στο ευρώ, θα βαδίζει ανεξάρτητα από μνημονιακές παραλλαγές και διασυνδέσεις, τάχιστα προς την καταστροφή, ενώ σύντομα, ίσως από τα μέσα Σεπτέμβρη, να έχουν ραγδαίες και μάλιστα πολύ ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μαζί, ίσως, με κοινωνικές εκρήξεις.
Όσο ποτέ ο τόπος χρειάζεται μια συμπαραταγμένη αλληλέγγυα και ριζοσπαστική Αριστερά! Τόσο δύσκολο, όμως, είναι να καταλάβουν αυτήν την απλή αλήθεια και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς; Σε ποιο κόσμο ζούνε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου