Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς (φωτο).



Με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου, καθώς και των τοπικών φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία που διοργάνωσε το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο, την Πέμπτη το απόγευμα 30 Αυγούστου, στην Πλατεία Ειρήνης.



Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στο Κιλκίς, τόσο σε παλμό όσο και σε συμμετοχή. Η πλατεία Ειρήνης ήταν γεμάτη από απλό κόσμο που ήρθε να διαμαρτυρηθεί και να ενώσει τη φωνή του κατά των... υποτιθέμενων σχεδίων ανάπτυξης που ετοιμάζει η πολιτεία για την περιοχή μας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Άγγελος Αραμπατζής από το Μέτωπο, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε τοποθετήσεις -ομιλίες. Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ύπαρξη ενότητας και πίστης στον κοινό σκοπό, καθώς και στην ανάγκη συνέχισης και εντατικοποίησης του αγώνα κατά της δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσιών.
Τον λόγο έλαβαν ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, οι βουλευτές του νομού Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γιώργος Γεωργαντάς, και ο Αντιδήμαρχος Κρουσών Μιχάλης Αναστασιάδης, όπως επίσης και εκπρόσωποι από Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα κατά Μεταλλείων άλλων περιοχών (Χαλκιδική) οι οποίοι υποστήριξαν ότι μπορεί να είναι δύσκολο, πρέπει όμως να διαμορφωθεί ένα κοινό Μέτωπο πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα (Κιλκίς, Θράκη, Χαλκιδική) προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, να διασφαλίσουν ως βιώσιμο το μέλλον τους και να προστατεύσουν το περιβάλλον από τις βλέψεις της πολιτείας.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και μίλησε και ο Γάλλος οικονομολόγος Φιλίπ Ζουρό ο οποίος υπογράμμισε ότι εάν η επένδυση προχωρήσει αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο μας, ενώ χαρακτήρισε καταδικασμένους αυτούς που θα μείνουν στα σπίτια τους. Το θέμα όπως είπε δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά υπαρξιακό. Ανέφερε επίσης, ότι τακτική των εταιρειών εξόρυξης χρυσού προκειμένου να κάμψουν τις όποιες τοπικές αντιδράσεις και παράλληλα να προχωρούν στο καταστροφικό έργο τους, είναι να ξεγελούν τον κόσμο προσφέροντας για παράδειγμα υποτροφίες σε τοπικό επίπεδο, αλλά κ.α.
Στις καρδιές όμως του συγκεντρωμένου πλήθους μίλησε ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος Παντελής Κοτσιάδης από τη Βάθη, ο οποίος με τα απλά αλλά συγκινητικά λόγια του κατά των μεταλλείων απέσπασε το μεγαλύτερο και πιο ζεστό χειροκρότημα.
Μετά το πέρας των ομιλιών, το πλήθος ενωμένο πλέον και με συνθήματα και πανό ανά χείρας πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της πόλης.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου