Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα ανάμεσα στην πλειοψηφία των δημάρχων, μετά και από τη συνάντηση που είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Παρά τις δεσμεύσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση, για την οικονομική ενίσχυσή τους, στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας και εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που είχε προγραμματίσει συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και να καθορίσει τη στάση του στο αυριανό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου και να λάβει τις αποφάσεις του, μετά την αυριανή ομιλία τού υπουργού Εσωτερικών, στο συνέδριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, στους Δήμους, πλέον των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), θα αποδοθεί το ποσό των 214 εκατ. ευρώ που αφορά την 4η δόση από τις 8 δόσεις της ρύθμισης των οφειλόμενων προς αυτούς και το ποσό των 349 εκατ. ευρώ που αφορά το σύνολο των επενδυτικών δαπανών των Δήμων.

Την ίδια ώρα, σε ψήφισμά τους οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έκαναν δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, καταγγέλλουν την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012, τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δισ. ευρώ και διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ζητούν, δε, την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και καμία απόλυση ή εφεδρεία. Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει Παναττική σύσκεψη στις 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης «της βάρβαρης επίθεσης της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας, σε βάρος των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου