Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σχεδόν τριπλάσια διόδια θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι οδηγοί στην Εγνατία Οδό


egnatia-zouglaΣχεδόν τριπλάσια διόδια θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι οδηγοί στην Εγνατία Οδό, αν υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ο αυτοκινητόδρομος αυτός, η κατασκευή του οποίου στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από 6,5 δισ. ευρώ!
Το υψηλότατο αυτό αντίτιμο διοδίων, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, θα «είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων (Μαλιακός-Κλειδί, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 κτλ.)».
Η κυβέρνηση μάλιστα για να κάνει ακόμη πιο ...ελκυστική την επένδυση, αποφάσισε να δώσει ως «προίκα» στους ιδιώτες και τρεις πολύ σημαντικούς κάθετους οδικούς άξονες αυτοκινητοδρόμων (συνδετήριοι με γειτονικές χώρες των Βαλκανίων) στη Μακεδονία. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους αυτοκινητόδρομους: Σιάτιστα-Καστοριά-Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή (σύνορα με Αλβανία). Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας (σύνορα με Βουλγαρία). Χαλάστρα-Εύζωνοι (σύνορα με ΠΓΔΜ).
Με βάση αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση και των καθέτων αυτών αξόνων μέχρι το 2015, όλοι οι σημαντικοί οδικοί άξονες στην περιοχή της Μακεδονίας θα είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένοι. Και, φυσικά, θα τοποθετηθούν και εκεί σταθμοί είσπραξης διοδίων, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν!
Ο λαός πρέπει να απαντήσει μαζικά και οργανωμένα και σ' αυτό το μεγάλο ξεπούλημα, που θα δώσει άλλο ένα χτύπημα στο πενιχρό του εισόδημα. Να απαιτήσει να καταργηθούν όλα τα διόδια και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια στους οδικούς άξονες, χωρίς να πληρώνει χαράτσια. Είναι απόλυτο δικαίωμά του, γιατί τα έχει χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα του...

http://konserbokoyti.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1859.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου