Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ



 


Σε πλημμελή αντιμετώπιση, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται από ταλαιπωρία επαναλαμβανόμενων επισκέψεων, υποβάλλονται οι αιμορροφιλικοί που παρακολουθούνται απ' την Αιμοδοσία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στην Αθήνα.
Αιτία είναι η πρακτική του «εξορθολογισμού του φαρμάκου» που ακολουθεί η Διοίκηση του νοσοκομείου στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της συγκυβέρνησης για τον «εξορθολογισμό των δαπανών υγείας».

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο παρακολουθούνται 400 άτομα (αιμορροφιλικοί και με άλλες αιμορραγικές παθήσεις). Η βασική αγωγή γίνεται με τους παράγοντες του αίματος, που είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας και αναντικατάστατα φάρμακα. Δεν μπορούν δηλαδή να υποκατασταθούν με άλλα ισοδύναμα, π.χ. γενόσημα, και φτηνότερα φάρμακα.
Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 800 αιμορροφιλικοί και μαζί με τους ασθενείς με άλλες αιμορραγικές περιπτώσεις φτάνουν τις 2.000, και οι οποίοι παρακολουθούνται, εκτός απ' την Αθήνα, και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στο Λαϊκό και το «Αγία Σοφία».
Η Διοίκηση του Ιπποκράτειο Αθήνας έχει αφήσει άδεια σχεδόν τα ψυγεία από παράγοντες του αίματος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αντιμετωπίζονται πλημμελώς και με συνεχή «πήγαιν' έλα» οι αιμορροφιλικοί αλλά και να μην υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού. Οι παραγγελίες του Ιπποκρατείου περιορίζονται σε τόσο αριθμό μονάδων που μπορούν να απορροφηθούν σε μια μέρα από τρεις ασθενείς. Προχτές, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών έκανε παράσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επιμένοντας ταυτόχρονα στον εξορθολογισμό του φαρμάκου.
Μια πρόσθετη αρνητική επίπτωση στην Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου έχουν οι περικοπές των εφημεριών των γιατρών. Με αυτόν τον τρόπο, δε γίνονται πια αιμοδοσίες τα Σαββατοκύριακα, που προσφέρονται για προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου