Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διοικητής σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ο «χρυσοθήρας του Ναυπλίου» Είχε ανακριθεί και για την δολοφονία επιχειρηματία. (Παρακρατική οργάνωση και αλητεία! Διασυνδέσεις με ακροδεξιούς; Ο ΣΥΡΙΖΑ τί κάνει);




Διοικητής σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας ο «χρυσοθήρας του Ναυπλίου»

«Έρευνες»για χρυσά νομίσματα και αρχαία αντικείμενα έκανε το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής που τοποθετήθηκε διοικητής σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

Περίεργη αίσθηση για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών και της έννοιας της «κάθαρσης» φαίνεται να έχουν ορισμένα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Διοικητής σε ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας τοποθετήθηκε ο μέχρι προ μερικών ημερών υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που εντοπίσθηκε προσφάτως να τριγυρνά με υπηρεσιακά τζιπ της ΕΛΑΣ και να ψάχνει λαθραία «θησαυρούς» και αρχαία αντικείμενα στην περιοχή του Ναυπλίου! 

Ο εν λόγω αξιωματικός ανακρίθηκε μάλιστα και για τη δολοφονία -πριν από μερικές εβδομάδες- 50χρονου επιχειρηματία στην συγκεκριμένη πόλη της Αργολίδας, με τον οποίο φαίνεται να είχαν ύποπτες συναλλαγές. Η έρευνα για το έγκλημα με θύμα τον επιχειρηματία και τις ύποπτες ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού βρίσκεται ακόμη και τώρα σε εξέλιξη.


Η ΕΛΑΣ, λοιπόν, αντί να τοποθετήσει τον εν λόγω αξιωματικό - ο οποίος στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήταν σύνδεσμος με ξένες πρεσβείες σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας- σε μια σχετικά «αδρανή» υπηρεσία, αποφάσισε να τον μεταθέσει σε ένα από τα πιο κρίσιμα τμήματα για την ασφάλεια των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ωσάν, δηλαδή, αυτό το τμήμα από το οποίο εξαρτάται η ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να είναι κάποια «αδιάφορη» αστυνομική υπηρεσία την οποία μπορεί να διοικεί αξιωματικός σε βάρος του οποίου διεξάγεται σοβαρή και δικαστική έρευνα.


Η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κωστάκη έγινε στις 12 Ιουλίου στο σπίτι του στην περιοχή Πυργέλα Ναυπλίου. Του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν με τέσσερις σφαίρες. Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων στην Αθήνα.


Όπως προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών του Ναυπλίου, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης συνεργαζόταν με αστυνομικό διευθυντή, προϊστάμενο της επονομαζόμενης Ειδικής Ομάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που αναζητεί μέλη της Αλ Κάιντα κι άλλων διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα σε συνεργασία με κλιμάκια τoυ FBI, της CIA , της Σκοτλαντ Γιαρντ, της ΜΙ6 κ.λπ, τα οποία έχουν την έδρα τους σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.


Όπως διαπιστώθηκε ο προϊστάμενος της Ειδικής Ομάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κι άλλοι αξιωματικοί με υπηρεσιακά οχήματα εγκατέλειπαν τις έρευνες για την διεθνή τρομοκρατία και «εξερευνούσαν» περιοχές της Αργολίδας αλλά και της Ελλάδος, ψάχνοντας για χρυσό και αρχαία αντικείμενα. Τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ συνόδευαν, εκτός από το δολοφονηθέντα επιχειρηματία, ένας...ραβδοσκόπος κι ένας διευθυντής εστιατορίου !


Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανακρίθηκαν και για τον φόνο του 50χρονου επιχειρηματία, ενώ ειδική έρευνα έγινε για τις περίεργες εξωυπηρεσιακές δραστηριότητες τους. Κι ενώ η έρευνα ήταν σ΄ εξέλιξη, αποφασίσθηκε η μετάθεση του επί σειρά ετών στελέχους της Αντιτρομοκρατικής και εξερευνητή για χρυσό και αρχαία στην διοίκηση κεντρικού αστυνομικού τμήματος της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου