Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ NEVZAT KALAYCI ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Αθήνα, 29-8-2012

Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα. Αυγουστιάτικα –εποχή που στη χώρα μας γίνονται «πολλά»– συνέλαβε τον πολιτικό πρόσφυγα Nevzat Kalayci και ετοιμάζεται να τον απελάσει στην Τουρκία, όπου τον περιμένει βέβαιος θάνατος στα λευκά κελιά.

 
Ο Nevzat Kalayci είναι 53 ετών και υπήρξε έγκλειστος των τουρκικών φυλακών εξαιτίας της αγωνιστικής συνδικαλιστικής του δράσης. Το 1996 συμμετέσχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στα λευκά κελιά της τουρκικής «δημοκρατίας». Από τα βασανιστήρια κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του (σύνδρομο Wernicke-Korsakoff). Εξαιτίας της νόσου αποφυλακίστηκε, όμως καταδικάστηκε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης. Ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας τα τελευταία εφτά χρόνια και μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές για ν’ αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, ενώ βρίσκεται διαρκώς υπό φαρμακευτική αγωγή. Τώρα η Τουρκία ζητά την έκδοσή του, την οποία σπεύδει να δρομολογήσει το πειθήνιο στη Διεθνή της καταστολής ελληνικό κράτος, υπό τη συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
 
Η σύλληψη και φυλάκιση του βαριά ασθενούς Nevzat Kalayci στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πρόκληση, καθώς παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκδοσή του στην Τουρκία συνιστά έγκλημα. Αυτό το έγκλημα θα στιγματίσει ανεξίτηλα όχι τη συγκυβέρνηση των «προθύμων», αλλά τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και πρέπει να το σταματήσουμε.
 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του NevzatKalayci και τη χορήγηση σ’ αυτόν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

ΚΟΝΤΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου