Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ευρείας κλίμακας έρευνες για γιάφκες και όπλα. (H κλιμάκωση του "αντιτρομοκρατικού" αποπροσανατολιστικού - για το λαό - σώου ... καλά κρατεί')!





Τα επίσημα στοιχεία του Τάσου Θεοφίλου καθώς και το φωτογραφικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική δημοσιοποίησε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ΕΛ.ΑΣ. αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε η Αντιτρομοκρατική :



  

                                  

   

              

             

Ο Τάσος Θεοφίλου όπως ήταν μεταμφιεσμένος στη ληστεία της Πάρου:

Το υλικό αυτό παρουσιάζει τον Τάσο Θεοφίλου σε διάφορες φάσεις αλλά και με τη μεταμφίεση που χρησιμοποίησε κατά τη ληστεία στην Πάρο. Επίσης, εμφανίζεται και με το σύνηθες παρουσιαστικό του, όταν δηλαδή δεν είχε κόψει τα μακριά μαλλιά του, αλλαγή στην οποία προχώρησε όταν έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, λίγο πριν από τη ληστεία στο υποκατάστημα τραπέζης στη Νάουσα.














Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει πως ο Θεοφίλου έκοψε τα μαλλιά του επειδή ήθελε να μειώσει τις πιθανότητες να εντοπισθεί γενετικό υλικό του σε κάποιο από τα «εξαρτήματα» της μεταμφίεσής του για τη ληστεία (π.χ. καπέλο). Τελικά, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έγινε ακριβώς το αντίθετο.





























Έρευνες και προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Από τη στιγμή που συνελήφθη ο Τάσος Θεοφίλου στον Κεραμεικό, στο κέντρο της Αθήνας στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική άρχισε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπίσει συνεργάτες του συλληφθέντος. Από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας έφοδοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κατέληξαν στην προσαγωγή πολλών ατόμων στην Ασφάλεια. Την Κυριακή μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έφοδος σε συγκεκριμένη συνοικία της Αθήνας, η οποία ήταν σε εξέλιξη έως αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απέφευγαν να κατονομάσουν τη συνοικία, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στην εξέλιξη της επιχείρησης.

Τα κλειδιά

Όταν συνελήφθη ο Θεοφίλου, έφερε επάνω του την ταυτότητά του και ένα σακίδιο με την επιγραφή «Πάρος». Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν εντόπισαν ωστόσο και μία αρμαθιά με κλειδιά. Η Αντιτρομοκρατική επιχειρεί τώρα να ανακαλύψει την αντιστοιχία αυτών των κλειδιών με καταλύματα, αποθήκες, διαμερίσματα ή μονοκατοικίες, προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για γιάφκες με οπλισμό και καταφύγια.



Το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε στο καπέλο του Τάσου Θεοφίλου όταν το εγκατέλειψε κατά την έξοδό του από την τράπεζα της Νάουσας στην Πάρο και τη συμπλοκή με τον Δημήτρη Μίχα, που κατέληξε στην εκτέλεση του άτυχου ιδιοκτήτη ταξί, ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στη γιάφκα της πόλης του Αγρινίου.

Τότε, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τα ίχνη οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς (οργάνωση Καραγιαννίδη - Σακκά). Τα ίχνη αυτά οδήγησαν στον εντοπισμό της γιάφκας επί της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη και στη γιάφκα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά. Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο και στη γιάφκα του Αγρινίου.



Από τότε η Αντιτρομοκρατική είχε στο στόχαστρο τον Τάσο Θεοφίλου. Το σίγουρο είναι πως ο 30χρονος άνεργος τελούσε υπό καθεστώς παρακολούθησης στη Θεσσαλονίκη. Ο επανεντοπισμός του έγινε στις 14 Αυγούστου στην Αθήνα, όπου διέμενε σε ξενοδοχεία του Κεραμεικού. Όπως διατείνονται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για την ημερομηνία της επιστροφής του από την Πάρο με το... πλοίο της γραμμής.

Μετά τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών

Περί τις 12.50 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Τάσος Θεοφίλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, όπου και του ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν για τη ληστεία και τον φόνο του Δημήτρη Μίχα στην Πάρο.

Παρακολουθήστε τη μεταγωγή του Τ. Θεοφίλου στην Εισαγγελία:

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Εντός των επομένων εικοσιτετραώρων θα οδηγηθεί και στην Εισαγγελία Εφετών για τα υπόλοιπα αδικήματα που αφορούν στον νόμο περί τρομοκρατίας.


(H έξοδος του Τ. Θεοφίλου από το γραφείο του Εισαγγελέα)


http://www.zougla.gr/greece/article/8eofilou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου