Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΕΧΩ....ρε!



 Ερώτηση φίλου από το εξωτερικό:
-Τι είναι αυτό τον ΝΤΕΝ ΕΧΩ που ακούω από τα χείλος όλων των Ελλήνων from my last visitστο πατρίντα σου xristin;
Α,xristin,αυτό το ΝΤΕΝ ΕΧΩ πρέπει να κάνει good company με τον μαλάκα,γκιατί ακούω να λένε, ΝΤΕΝ ΕΧΩ, ρε μαλάκα!
-Κοίτα να δεις Πωλ,και εμείς τώρα το ανακαλύψαμε το ΝΤΕΝ ΕΧΩ (τον μαλάκα τον είχαμε εμπεδώσει),γιατί μέχρι πρότινος απαγορευόταν να μην έχουμε,μην σου πω ότι ήταν και ντροπή να μην έχουμε.
Εμείς Πώλ,φάγαμε καλά,και τώρα μας φέραν τον λογαριασμό και μας κάθισε κομματάκι βαρύς,σαν την φασολάδα ένα πράμα,που όταν την φας βραδιάτικα και τα αέρια σου θα απελευθερώσεις και μαύρα όνειρα θα κάνεις.
Σε πήρε η μπόχα Πωλ;
Είναι που μας έπεσαν βαριά τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα,το Πρώτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης,το Β΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης,το ΓΚοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το  ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).
-Δηλαδή αυτό το κύριο Πάγκαλο ,που λέει ότι μαζί τα φάγκατε,τώρα......αερίζεται και αυτό;
-Αυτό το κύριο Πάγκαλο Πωλ και αερίζεται ασύστολα και κοιμάται για να κάνει καλή πέψη στις αισθήσεις και ονειρεύεται για να έχει καλή αφόδευση,γιατί ως γνωστόν ο "ύπνος είναι η πέψη των αισθήσεων, και τα όνειρα είναι η αφόδευση".
Μόνο δεν καταλαβαίνω γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ το κύριο Πάγκαλο να μας πει κάποιες αλήθειες. Τώρα θυμήθηκε ότι τα έτρωγε(-ώγαμε); Σαράντα χρόνια που ήταν εξουσία τι έκανε για να μην τα τρώνε όσοι δεν τα δικαιούνται; 
Ανεξάρτητα από την αιτία αυτής της αργοπορημένης κατά 30 χρόνια διαπίστωσης (που δεν είναι άλλη από την ανάγκη να κρατηθεί στην δημοσιότητα),αυτό το κύριο Πάγκαλο Πωλ,είπε μερικές αλήθειες,που λίγοι από εμάς παραδεχόμαστε,και τον βαράμε όλοι αλύπητα,γιατί έτσι είμαστε εμείς.
Δεν παραδεχόμαστε τα σφάλματα μας,και ρίχνουμε τις ευθύνες στον διπλανό.
Είναι και αυτή η μεγάλη μπάκα που έχει και όλοι ισχυρίζονται ότι μόνος τα έφαγε.
Αλλά κακά τα ψέματα,δεν τα έφαγε μόνος του.
Μαζί τα φάγαμε,και μαζί.......αεριζόμαστε!
Αλλά Πωλ,κάτι καλό βγήκε από όλη αυτή την ιστορία.
Μάθαμε να λέμε ΔΕΝ ΕΧΩ,χωρίς να είναι ντροπή να μην έχεις,γιατί τώρα που όλοι δεν έχουμε,έχουμε πιο καθαρό βλέμμα,και ας τρέχουν οι λογαριασμοί μα ταχύτητα φωτός,και δεν προλαβαίνουμε τους φόρους όπως το ΕΤΑΚ του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία του 2009, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος της ΔΕΗ για το 2011 και το 2012 , ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011, η ειδικής εισφορά αλληλεγγύης και πολλοί άλλοι.
Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να έχουμε,αλλά να ξέραμε και τι θα τα κάναμε.
Εμείς είχαμε πάρει φόρα και με ξένα κόλλυβα θάψαμε τον παππού,την γιαγιά και την θεία Πηνελόπη.
Αυτά Πωλ και μην τολμήσεις να μου πεις να πάμε για καφέ!
ΝΤΕΝ ΕΧΩ ρε......μαλάκα!


Υ.γ1
Παιδιά,μην μου την πέσετε,όλοι μαζί!
Ένας,ένας για να σας προλαβαίνω!

Υ.γ2
Η xristin σας προτείνει ένα καινούριο blog http://www.texnistories.blogspot.gr/ ,που ξέρει με πόσο κόπο και μεράκι το έστησε η κάτοχος του.
Τα χρυσά χεράκια της ζωγραφίζουν ελεύθερα με λάδια, κάνουν βυζαντινή αγιογραφία, φτιάχνουν καλλιτεχνικό κόσμημα και ντεκουπάζ, κεντάνε με μανία (κυρίως δικά της σχέδια),πλέκουν λίγο,
μαγειρεύουν με μεράκι και φτιάχνουν γλυκά.
Όλα αυτά σε ένα blog!
Επίσης ασχολείται με την αφήγηση του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού και μάλιστα τώρα τρέχει έναν διαγωνισμό με τίτλο "Παίζοντας με τις λέξεις"(σιγά μην σας πω και τους κανόνες του παιχνιδιού)
Μόνη σας να τους βρήτε.
Λοιπόν!
Στηρίζουμε τους νέους μπλογκεράδες και τρέχουμε να γραφτούμε!Δεν καθόμαστε!
Μην σπρώχνεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου