Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ντροπή και αίσχος



Και από τις παρακείμενες καφετέριες οι θαμώνες όλοι ντόπιοι λόγω πρωινού, τον επικροτούσαν λέγοντας τα ίδια ρατσιστικά λόγια.“Να έρθει εδώ και τώρα η Χρυσή Αυγή, και να καθαρίσει τον τόπο από τους αλλοδαπούς”, ωρυόταν σε κατάσταση έκστασης ο άνεργος Παριανός οικοδόμος προχθές το πρωί όταν δολοφονούνταν άνανδρα από τους άγνωστους μέχρι στιγμής δολοφόνους και ληστές της Τράπεζας εκεί στη Νάουσα της Πάρου ο αείμνηστος 53χρονος ταξιτζής.
Και ας μην γνώριζαν ακόμα τι εθνικότητα της ήταν οι 4 μάλλον ένοπλοι κουκουλοφόροι που πριν λίγα λεπτά είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της ΑLFA  BANK και βγαίνοντας ο ένας εξ αυτών που μάλλον ήταν ο τσιλιαδόρος της “δουλειάς” που σημειωτέον ήταν καλά οργανωμένη, πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο οδηγό ταξί, όταν έπεσε πάνω του θέλοντας να τον ακινητοποιήσει, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι έτρεχαν να κρυφτούν στα στενά δρομάκια του γραφικού χωριού.
Και αυτοί που φώναζαν για βοήθεια την ναζιστική Χρυσή Αυγή και τα κοντοκουρεμένα στελέχη της ήθελαν τους ληστές και δολοφόνους μαύρους κατάμαυρους, και όχι κάποιους ελληναράδες πιστολάδες ανθρώπους της νύχτας οι όποιοι μάλιστα τον τελευταίο καιρό κάνουν στην κυριολεξία
“περατζάδα” από τα νυχτερινά μαγαζιά της Νάουσας αλλά και της Παροικίας, ενώ κάποιοι άλλοι εκεί στα στενάκια και στο γεφυράκι της Νάουσας εμπορεύονται κάθε λογής απαγορευμένη ουσία κυκλοφοράει στην πιάτσα των ναρκωτικών.
Και ας διαμαρτύρονται κάποιοι καταστηματάρχες οι υπηρετούντες στο νησί αστυνομικοί λίγα μόλις μέτρα πιο εκεί στήνουν “μπλόκα” πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους στα “παπάκια” και μοιράζουν κλήσεις αφειδώς αν οι οδηγοί τους δεν φορούν κράνος η δεν ανάβουν τα πισινά φωτά του δικύκλου τους, ενώ ίδια τύχη έχουν όσοι οδηγοί αυτοκίνητων που δεν φορούν τη ζώνη τους.
Και ας κάποιοι εκ των καταστηματαρχών προσφέρουν τα προϊόντα των μαγαζιών τους σε υπερβολικές τιμές οι ένστολες αρχές κλείνουν τα μάτια λέγοντας ότι τώρα το νησί πρέπει να οικονομήσει.
Και ας πουλιέται χρυσάφι το ουζάκι με το μεζέ, και ας πουλιέται βαπορίσιος ο καφές και το νεράκι.
Αυτοί οι ένστολοι αλλού τυρβάζουν.
Και η μεγάλη ντροπή για τους πολίτες αυτής της χώρας που βρίσκονται σε διακοπές στην Πάρο λίγη ώρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου ταξιτζή είναι ο αστυνομικός εξευτελιστικός έλεγχος που διεξάγουν οι αστυνομικοί με τις σαγιονάρες και τα ΤΙΣΕΡΤ που ήρθαν για να πιάσουν τους ληστές- δολοφόνους από τη Σύρα και την Αθήνα.
Πρωί χθες και στον δρόμο που πάει για το ψαροχώρι του Αμπελά δεκάδες αυτοκίνητα φορτωμένα ειδή θαλάσσης, αλλά και μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που πήγαιναν να απολαύσουν το πρωινό τους μπάνιο αναγκάζονταν από ομάδα 10 περίπου αστυνομικών (ένστολοι και με πολιτικά),να εξέλθουν από τα αυτοκίνητα τους ενώ στην συνέχεια άνοιγαν τα πορτμπαγκάζ μπας και εκεί είχαν κρυμμένα τα σύνεργα η τους ληστές της τράπεζας και δολοφόνους του 53χρονου αδικοχαμένου ταξιτζή.
Και οι ένστολοι αλλά και άλλοι με τις βερμούδες και τις σαγιονάρες αστυνομικοί καμάρωναν που ξεφτίλιζαν τους πολίτες αυτής της χώρας, ενώ σε κάποιες διαμαρτυρίες αγρίευαν και απειλούσαν ακόμα και με προσαγωγή στον αστυνομικό σταθμό του χωριού.
Και αυτή η εξευτελιστική αστυνομική κατάσταση συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, ενώ όμως την ίδια στιγμή οι ληστές- δολοφόνοι παραμένουν άφαντοι, λες και τους κάταπιε η........θάλασσα.
Ίσως να έφυγαν με σκάφος. Ίσως να μην πρόλαβαν να φύγουν και κρύβονται σε κάποιο δικό τους η φιλικό τους σπίτι στην Πάρο. Ίσως να έφυγαν με υποβρυχιακές συσκευές και να κατέφυγαν στην απέναντι Νάξο. Ίσως να παρακολουθούν από την απέναντι καφετερία τους άνδρες της Σήμανσης που χθες το πρωί έψαχναν με την άσπρη σκόνη για πιθανά αποτυπώματα των ληστών, και να γελούν.
Ίσως, ίσως, ίσως, ίσως, ίσως  ίσως  ίσως.
Το σίγουρο από τις μαρτυρίες κάποιων αυτόπτων της δολοφονίας του 53χρονου είναι ότι δεν ήταν μαύροι, όπως φώναζαν οι ένθερμοι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής, ενώ μιλούσαν και άπταιστα ελληνικά.
Επίσης το σίγουρο(πάντα από μαρτυρίες)είναι ότι λίγη ώρα μετά την ληστεία και την άνανδρη δολοφονία του ταξιτζή κανένα σκάφος δεν απέπλευσε από τον Αμπελά και κάτω δηλ. τις παράκτιες περιοχές μέχρι και τη Χρυσή Ακτή.
Όσο για το εγκαταλελειμμένο και καμένο κλεμμένο αυτοκίνητο που διέφυγαν οι ληστές όπως εκτιμά καλά πληροφορημένη αστυνομική πηγή και το οποίο δεν βρέθηκε στην περιοχή του Αμπελά αλλά στην περιοχή “Πλακωτό” ήταν μέρος του σχεδίου της συμμορίας των κουκουλοφόρων έτσι ώστε να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές ως προς την διαφυγή τους.
Η ίδια πηγή εκτιμά ότι τα μελή της συμμορίας που όπως όλα δείχνουν ήταν έτοιμοι για όλα έχουν κρυφθεί σε κάποιο ερημικό σπίτι της Πάρου το οποίο μάλιστα είχαν φροντίσει να νοικιάσουν για τη “σαιζόν” έτσι ώστε να μην προκαλέσουν καμιά υποψία.
Πάντως η δεύτερη εγκληματική πράξη(η πρώτη η κακοποίηση της άτυχης 15χρονης),που τελέσθηκαν σε διάστημα ολίγων μόλις ημερών πρέπει να προβληματίσει σοβαρότατα τις τοπικές αρχές του νησιού ενώ σε αναμμένα κάρβουνα πρέπει να κάθονται από εδώ και στο εξής οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί των Κυκλάδων, και όχι μόνο.
Αλλά στα ίδια κάρβουνα πρέπει να κάθονται και οι λιμενικοί οι οποίοι μάλιστα λίγο μετά την ληστείας και τη δολοφονία του 53χρονου ταξιτζή διετάχθησαν να ξεκινήσουν εποχούμενες περιπολίες σε ολόκληρο το νησί, ενώ η ίδια κατάσταση ήταν και για τους λιμενικούς στην γειτονική Νάξο, οπού εκεί μάλιστα ο “προϊστάμενος” έκοψε τις άδειες κάποιων που έλειπαν νόμιμα.
Λες και οι ανεκπαίδευτοι για τέτοια εγκλήματα ένστολοι του Λ.Σ θα εντόπιζαν και θα έπιαναν τους ληστές- δολοφόνους.
Χαρακτηριστική εικόνα ανεκπαίδευτων ήταν οι δυο ένστολες που λίγο μετά την δολοφονική επίθεση στον 53χρονο ταξιτζή διετάχθησαν από τον προϊστάμενο τους να βοηθήσουν τους άλλους ανεκπαίδευτους συναδέλφους τους αστυνομικούς στο έργο τους.
Και οι δυο τους κάθονταν νωχελικά στην “πεζούλα” απέναντι από το “γεφυράκι” της Νάουσας, συζητώντας μάλλον όχι για το έγκλημα αλλά για κάποια LIFE STYLE τηλεοπτική εκπομπή.
Λίγο αργότερα δε κάποιοι αστυνομικοί απολάμβαναν τον καφέ τους και τη ζεστή τυρόπιτα τους σε εκτός Νάουσας καφενείο.
Πάντως να επισημανθεί ότι επειδή ανάμεσα σε όλο αυτό τον αστυνομικό συρφετό που το μόνο που κάνει είναι να εξευτελίζει τους πολίτες της χώρας υπάρχουν και κάποιοι εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ήρθαν από την Αθήνα στην Πάρο και τα οποία ίσως να εντοπίσουν αλλά και να συλλάβουν τους ληστές- δολοφόνους του 53χρου ταξιτζή ο οποίος έχασε τη ζωή του γιατί πίστευε ότι έτσι θα βοηθούσε, ενώ κάποιοι άλλοι συντοπίτες τους χάζευαν από τις παρακείμενες καφετέριες, που σημειωτέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Τράπεζα.
Και ας πάψουν επιτέλους οι “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” να επικαλούνται τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, προκειμένου όπως λένε ακόμα και σήμερα εκεί στην Νάουσα της Πάρου, να καθαρίσει το φιλήσυχο νησί τους από τους αλλοδαπούς, στους οποίους όμως κάποιοι εξ αυτών των αγανακτισμένων προσφέρουν δουλειά και στέγη αφού είναι φτηνοί και δεν καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες την εκμετάλλευση τους.
Και ας πάψουν επιτέλους γιατί αυτή η χώρα παρά τα οικονομικά δεινά που διέρχεται διαθέτει και αστυνομικές αλλά και εισαγγελικές αρχές, αλλά το κυριότερο έχει το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου