Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αδιόριστοι κατά καθηγητών που κάνουν δωρεάν μαθήματα. (Ο εμφύλιος στις τάξεις του λαού - παράδειγμα διάσπασης του λαϊκού μετώπου)!



Ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αποφάσισε να στείλει εξώδικο κατά της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων
Ένεκα» επιδιώκοντας να διακόψει ή να ελαχιστοποιήσει τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.



Μόνο ως πρώτης τάξεως διαφήμιση - που δεν χρειάζεται- χαρακτήρισε ο καθηγητής, Λεωνίδας Πυργάρης, Πρόεδρος του «Αλλήλων Ένεκα» τη συγκεκριμένη κίνηση των αδιόριστων, που ζητούν μεταξύ άλλων να τεθούν κριτήρια για τους μαθητές που θα γίνονται δεκτοί για να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ θεωρούν ότι κακώς έχει παραχωρηθεί από το Δήμο το 2ο Λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Ο Λεωνίδας Πυργάρης επέμεινε ότι ο Σύλλογος «Αλλήλων Ένεκα» λειτουργεί βάσει του καταστατικού του και με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι «ήρθε για να μείνει και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πτοείται από «τσάμπα μάγκες».

Σε συνέντευξή του, ο Νίκος Μανδρόχαλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Καθηγητών, που αριθμεί περίπου 100 μέλη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προασπίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, προαναγγέλλοντας ότι πέρα από το εξώδικο για τον τρόπο λειτουργίας του δωρεάν φροντιστηρίου, που κοινοποιείται επίσης στο Δήμο Χίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από μέρους τους, κάνοντας λόγο για «ηρωική έξοδο».

Πάντως, από το «Αλλήλων Ένεκα», το οποίο πέρσι πλαισίωσαν 75 καθηγητές, ο κ. Πυργάρης παραμένει στις θέσεις του και αρνείται κατηγορηματικά ένα από τα βασικά αιτήματα των αδιόριστων που αφορά στη θέσπιση κριτηρίων για την επιλογή των μαθητών που θα τυγχάνουν της δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε θα στραπατσάρει την αξιοπρέπεια κανενός από τα παιδιά, διευκρινίζοντας επίσης ότι τα περισσότερα είναι από οικογένειες της μεσαίας τάξης, η οποία στη χώρα μας τείνει να εξαφανιστεί.

Ο ίδιος, τέλος αναφέρθηκε στη δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογός τους και επισήμανε ότι πέρυσι έγιναν 6.112 δωρεάν διδακτικές ώρες σε 280 παιδιά, φέτος ήδη από τις αρχές του Ιούλη ξεκίνησαν με 20 καθηγητές τα μαθήματα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου ενώ από τις 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τις πύλες τους και για τους υπόλοιπους μαθητές του λυκείου σκεπτόμενοι να λειτουργήσουν και τμήμα για εκείνους της Γ’ Γυμνασίου, υλοποιώντας σχετικά αιτήματα γονέων
.




Πηγή: Αλήθεια Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου