Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι τιμές των ακτοπλοϊκών ναύλων



Nα βρεθεί τρόπος ώστε να γίνει φθηνότερο το ταξίδι με τα πλοία της ακτοπλοίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν έξι βουλευτές του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών.

"Οι τιμές παραμένουν οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί δραματικά, ενώ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρ΄σει σε μείωση δρομολογίων και ταχύτητας πλοίων.



Το υψηλό αυτό κόστος αποτρέπει τους τουρίστες , ενώ , δημιουργεί πολλά προβλήματα στους νησιωτικούς πληθυσμούς της χώρας.
Οι υπουργοί ερωτώνται :

1) Εάν είναι διατεθειμένοι να πάρουν άμεσα μέτρα προκειμένου να ελαττωθεί το κόστος της μετακίνησης ατόμων και της μεταφοράς εμπορευμάτων σύμφωνα με την εφαρμογή της αρχής της εδαφικής συνέχειας και τη βελτίωση του Κανονισμού ΕΟΚ αριθ. 3577/92 δεδομένου ότι η προσβασιμότητα αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για να γίνουν οι νησιωτικές περιοχές πιο ελκυστικές και

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο για την στήριξη των απομακρυσμένων νησιών, ιδιαίτερα στους τομείς των συγκοινωνιών σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου