Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


...ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!
 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 150.000 ΩΣ ΤΟ 2015!
Στην επικαιρότητα βρίσεται και πάλι το ζήτημα της «εφεδρείας» για15.000 υπαλλήλους στο στενό Δημόσιο τομέα εφέτος, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

Έως το 2015, ο στόχος που προβλέπεται και στο «Μνημόνιο 2» είναι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αφού οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι , κατά τα λεγόμενα τους και ξεχνώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για καμία νέα απόλυση, δεν βλέπουν άλλη λύση για εξοικονόμηση εσόδων από το μέτωπο των κρατικών δαπανών, εξαιρουμένων, επίσης, των αποκρατικοποιήσεων για τις οποίες συζήτησαν εκτενώς στην χθεσινή τους συνάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ένα χρόνο εφεδρείας, στη διάρκεια του οποίου οι υπάλληλοι θααμείβονται με το 60% του μισθού τους, θα απολύονται!
Η αρχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει φέτος, καθώς έως τις 31 Δεκεμβρίουπρόκειται να υπάρξουν 15.000 απολύσεις εργαζόμενων στο δημόσιο.
Στη σημερινή σύσκεψη των «τριών» της εγχώριας τρόικας, στις 6 το απόγευμα, θα τεθεί και πάλι το ζήτημα του πακέτου των 5 δισ. ευρώ που αναμένεται να περικοπεί από τις συντάξεις.
Μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τρόικα η εκτίμηση για εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τα μέτρα της λεγόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης και την πλήρη εφαρμογή τουΚαλλικράτη.
Στην χθεσινή τους συνάντηση , οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, συμφώνησαν, ως γνωστόν, στην προώθηση νομοσχεδίου με στόχο το ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων-"φιλέτων"(βλέπε άρθρο "Κατάπιαν τα 11,5 δις., πιάνουν το ξεπούλημα της χώρας", πατώντας εδώ).


http://iskra.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου