Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο Γρηγόρης Πεπόνης ψάχνει για εγκλήματα κατά της εθνικής οικονομίας



(τον Γιωργάκη ψάχνει - αρχίζουν τα γλέντια)

Για εγκλήματα κατά της εθνικής Οικονομίας αλλά και για άλλα αδικήματα απιστίας , θα ερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τα όσα δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης...




Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμελιώτης είχε πει στην αμερικανική εφημερίδα, New York Times, πως: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ρουμελιώτης αναγνώρισε επίσης ότι η Τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, παραγνωρίζοντας την μεγάλη ύφεση.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτη μάλιστα απευθύνθηκε και προς τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους νωρίτερα, παρά τις παραινέσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και τέλος, γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αυτές, αναμένεται να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Μέσα σε αυτά πιθανόν να είναι αυτό της απιστίας αλλά και εγκλήματα που αφορούν την εθνική οικονομία.

Ο κ. Πεπόνης αναμένεται να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα κατά την ποινική προκαταρκτική έρευνα Παναγιώτη Ρουμελιώτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου