Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ;........Ή ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΑΔΑ.


ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ…. Ή ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΑΔΑ;
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ: Δια γυμνού οφθαλμού, είναι ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής ‘’Δημοσιονομικής Προσαρμογής’’ στην Ελλάδα. Όμως επιμένουν στην λήψη και άλλων, και άλλων και ΝΕΩΝ πρόσθετων μέτρων και αναλώνουν ατέλειωτες συζητήσεις, αν θα είναι κάθετα ή οριζόντια.. Τι συμβαίνει;
Ή τυφλοί τα τε ώτα, τον τε νουν, τα τε όμματα είναι, ή ασφυκτικά πιεζόμενοι και απειλούμενοι, ή συμμέτοχοι και ένοχοι.



Τα όσα ακολουθούν προκαλούν ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Δεν είναι όμως υπερβολή, είναι συμπεράσματα αντικειμενικής επιστημονικής ανάλυσης. Τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα τότε γνωστά περί κουρέματος 50,0% και μείωση της ετήσιας δαπάνης για τόκους, κατά 5,0 δις, γράφαμε στο axentrika25,
>
Είναι φανερό ότι τότε υποεκτιμήσαμε και αποδεικνύεται έτσι, ότι δεν ρέπουμε στην υπερβολή, ούτε αισθανόμαστε ανασφαλείς, ούτε υποκύπτουμε στη τρομοκρατία, στους εκβιασμούς, στην απάτη και στις απατηλές υποσχέσεις προσωπικού χαρακτήρα. Γράφουμε με ανυπόκριτη αγάπη για την πατρίδα και τον άνθρωπο, κατά επιστημονική συνείδηση, απόλυτα τεκμηριωμένη με πλήθος στοιχείων. Πιστέψαμε ότι θα γίνει απόσβεση χρέους 50% και μείωση δαπανών για τόκους, 5,0 δις ετησίως. Όμως το PSI ήταν ψευδεπίγραφο. Δεχθήκαμε τα επίσημα στοιχεία για ΑΕΠ το 2011, 192,3 δις, ενώ είναι μόνο 157,5 δις. έτσι εκτιμήσαμε τα νέα μέτρα σε 10 240 εκ. ευρώ, έναντι 19,0 δις που επίσημα ανακοινώθηκαν.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
1: Συναθροιζόμενα τα νέα μέτρα, με τα υπό εφαρμογή, αυξάνονται σε 19,0 δις τα οποία, στο σύνολο τους θα εφαρμοστούν μέχρι τις αρχές του 2014, και η εφαρμογή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι του τέλους του ιδίου έτους. Αθροιστικά στη τριετία η εισοδηματική αφαίμαξη θα ανέλθει σε 40,0 δις και θα προέλθει, κυρίως, από περικοπές δαπανών.
2: Οι δαπάνες του Γενικού Κράτους, από τις οποίες θα γίνουν οι περικοπές, ανέρχονται (χωρίς τους τόκους) σε 98,0 δις ευρώ. Τα 55,3 δις είναι δαπάνες της κεντρικής Διοίκησης, τα 38,8 δις είναι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και τα 3,9 δις είναι δαπάνες των ΔΕΚΟ. ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ δαπάνες ίσες με το 19,4% του συνόλου των δαπανών κατά μέσο όρο, δηλαδή ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ. Τα ύψος των περικοπών αποκλείει την επιλεκτική εφαρμογή των μέτρων, γιατί τότε ολόκληροι τομείς θα οδηγούντο σε αφανισμό. Κατά συνέπεια κοινωνικές και ασφαλιστικές παροχές, πιθανότατα, θα υποστούν σημαντικές απώλειες, στα πλαίσια της πολιτικής ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
3: ΕΣΟΔΑ: Το 2011 τα έσοδα της κεντρικής Διοίκησης, ανήλθαν, τα φορολογικά σε 48,9 και τα λοιπά σε 10,2 δις ευρώ. Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθαν, από εισφορές 31,1 δις και από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού10,0 δις ευρώ. Τα έσοδα των ΔΕΚΟ ανήλθαν σε 2,4 δις ευρώ. Το σύνολο των τακτικών εσόδων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, ανήλθε σε 80,0 δις ευρώ.
4: Το πρωτογενές έλλειμμα ανήλθε στα 18 δις ευρώ, και καλύφθηκε μερικώς, από μη φορολογικά έσοδα, ύψους 10,2 δις ευρώ. Προστιθεμένων και των τόκων, το έλλειμμα αυξάνει σε 24,1 δις ευρώ. Προστιθεμένων και των χρεολυσίων, οι δανειακές ανάγκες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, ανέρχονται, το 2011, σε 31,1 δις ευρώ. Με την ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2014, ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ 5,1 ΔΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ 12,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Δηλαδή, παρά τις τεράστιες θυσίες τα ελλείμματα, σύμφωνα και με τους δικούς τους υπολογισμούς, παραμένουν και είναι και μεγάλα.
5: Πολλές και πάσες οι θυσίες από το 2009. Υπήρξε δημοσιονομική, έστω, βελτίωση; Βεβαίως όχι. ΟΧΙ;… ΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.
 Το 2009, Οι δαπάνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς τους τόκους, ήταν 60,6 δις, των ασφαλιστικών ταμείων, ήταν 40,0 και των ΔΕΚΟ ήταν 3,8. Σύνολο 104,8, έναντι 98,0 δις ευρώ το 2011.
 Τα τακτικά έσοδα της Δημόσιας Διοίκησης ήταν 49,7,των ασφαλιστικών ταμείων 28,2 και των ΔΕΚΟ ήταν 1,8 . Σύνολο 79,7 δις, έναντι 80,0 δις ευρώ το 2011.
 Το έλλειμμα ήταν 25,1, έναντι 18 δις το 2011, και καλύφθηκε από μη φορολογικά έσοδα, κατά 5,8 δις. Συνυπολογιζομένων και των τόκων, το έλλειμμα του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, το 2009 αυξάνει σε 31,6 δις, έναντι , 24,1 δις το 2011. Η μείωση οφείλεται κατά 5,4 δις σε ιδιωτικοποιήσεις και κατά 6,8 δις σε μη καταγραφόμενες, ανεξόφλητες δαπάνες του Δημοσίου σε ιδιώτες. Παρατηρείται δηλαδή, οργανική χειροτέρευση της τάξεως των 4,7 δις ευρώ ή 14,9%, έναντι του 2009.
Π Α Ρ Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ε Σ :
1: Μείωση, Του ΑΕΠ σε βασικές τιμές, κατά 25,2% (ίδε axentrika25), της απασχόλησης σε άτομα, κατά 10,0%, και σε χρόνο εργασίας, κατά 16,0% . Γιγάντωση της ανεργίας στο 22,5% επισήμως, δραστική μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, του εργατικού εισοδήματος και πάνω από όλα της ελπίδας και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος.
2: Τα δημόσια έσοδα, σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε βασικές τιμές από 38,1% το 2009, αυξήθηκα σε 50,8% το 2011, στα πλαίσια πάντοτε της αποκρατικοποίησης της ….οικονομίας!!! Και αυτό ψευδεπίγραφο;… ναι και αυτό. Οι δαπάνες, πάντοτε στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, από 44,6% επί του ΑΕΠ σε αγοραίες τιμές, αυξήθηκαν σε 54,3% το 2011. Παρατηρείται δηλαδή, αύξηση της παρεμβατικότητας του κράτους στην οικονομία κατά 22,0-27,0%.
Α Ν Α Μ Ε Ν Ο Μ Ε Ν Α:
1: Αν επρόκειτο για αναδιάρθρωση των δαπανών από την κατανάλωση στις πάγιες επενδύσεις, θα την καλωσορίζαμε. Ήταν το χρειαζούμενο για την Ελληνική οικονομία και το παραγωγικά ωφέλιμο. Αντί αυτού, αφαιμάσσετε η Ελληνική οικονομία σε ποσοστό 19,4% της κρατικής δαπάνης. Ποσό 19 δις, αφαιρείται από την παραγωγική δραστηριότητα και παραδίδεται στους δανειστές. Μα την αλήθεια, ποιος ειδικός θα μπορούσε να υποστηρίξει, ότι μια τόσο μεγάλη αφαίμαξη δεν θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες επί της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών; Ποιος ειδικός δεν θα διερωτάτο, γιατί με τόση μανία επιδιώκεται η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
2: Τα νέα μέτρα, σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε βασικές τιμές, ανέρχονται σε 12,1%. Με αλυσωτές αλληλοεπιδράσεις δαπάνης- παραγωγής, οι περικοπές αυτές, οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος το 2014 στα 112,3 δις ευρώ, έναντι 157,5 το 2011 και 210, 6 δις το 2009. Μείωση έναντι του 2011, 28,7% και έναντι του 2009, 46,7%. Η Ελληνική οικονομία ωθείται στα επίπεδα του 1994.
3: Η απασχόληση σε ισοδύναμα άτομα, αναμένεται να μειωθεί από 3837 χιλ. άτομα το Α’ τρίμηνο του 2012, σε 2760 χιλ άτομα το Δ΄ τρίμηνο του 2014.Μείωση 28,1%.
4: Οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση, αναμένεται να μειωθούν στα 21,7 δις το 2014, έναντι 31,1 δις το 2011, και να επηρεάσουν μειωτικά τις ασφαλιστικές παροχές, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30,0%.
4: τα τακτικά έσοδα του δημοσίου, αναμένεται να μειωθούν σε 57,1 δις ευρώ το 2014, από 80,0 δις το2011, ή κατά 22,9 δις ευρώ. Η μείωση αυτή είναι μεγαλύτερη κατά 4,0 δις έναντι της προσδοκώμενης μείωσης των δαπανών, λόγω περικοπών. Κατά συνέπεια, οι δανειακές ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης, το 2014, θα κυμανθούν στο ύψος των 35 δις ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα θα ανέλθει σε 11 δις, έναντι σχεδιαζόμενου ισόποσου πλεονάσματος .
ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1: Υπερβολές; Μάρτυς μας το axentrika25 και ο κ. πρωθυπουργός, ότι οι εκτιμήσεις μας είναι ήπιου χαρακτήρα. Επί δύο χρόνια, έλεγε ο κ. πρωθυπουργός. ‘’ Η μεγάλη δόση φαρμάκου σκοτώνει τον ασθενή’’. Και πάλι, όπως του έλεγε ο καθηγητής του, ο κ.SOLLOW, ‘’όποιος χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα είναι ……. Τι είναι κ. πρωθυπουργέ’’;
2: Αξιότιμοι κύριοι της τριμερούς διακυβέρνησης ( Germ dreigliedrigen fuhrung=ντρίγκλη- ντρίγκεν φουχρουνκ). Περικόπτεται δαπάνες για να εξοικονομήσετε πόρους, για πληρωμή τόκων και χρεολυσίων. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΣΟΔΑ, ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ.
Επί τέλους δεν σας είναι γνωστό ότι όσο αναγκαία είναι η παραγωγή, άλλο τόσο αναγκαία είναι η δαπάνη για να μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία; Δεν γνωρίζετε ότι όσο αναγκαίο είναι το χώμα της γης, άλλο τόσο αναγκαίο είναι το νερό της θάλασσας, για να υπάρξει ΖΩΗ στον πλανήτη; Εκ του ασφαλούς η Ελλάδα οδηγείται σε αδιέξοδο και αφανισμό.
3: Οι εταίροι σας το γνωρίζουν, ότι η πιθανότητα να χάσου τα δανεικά είναι σχεδόν βεβαιότητα. Προγραμματίζουν ήδη νέο PSI, και ψευδεπίγραφη δήθεν απόσβεση χρέους, για να περισώσουν ότι μπορέσουν, με την επιμήκυνση της κατοχής της Ελλάδας από τους δανειστές της.
4: Αντικειμενικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να εφαρμοστούν τα μέτρα που τόσο απερίσκεπτα και ανάλγητα αποφασίζονται, στα πλαίσια της πολιτικής ‘’πάση θυσία’’. Τονίζουμε άλλη μια φορά. Αντικειμενικά δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα, ικανά να βγάλουν την Ελλάδα και την Ευρωζώνη από την κρίση. Η εμμονή σε αυτά, η εμμονή στην πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής, ή άλλως της Δημοσιονομικής εξυγίανσης, βαθαίνει την κρίση και προετοιμάζει την αιματοχυσία της ΕΥΡΩΠΗΣ. Για αυτό δεν πρέπει να αναμένονται ούτε απεργίες ούτε μαζικές διαδηλώσεις.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Οι κενές γραμμές, θα συμπληρωθούν από την τριμερή διακυβέρνηση..
ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ; ΔΥΣΚΟΛΟ, αφού εμείς δώσαμε το μελάνι με το οποίο γράφεται ο επίλογος. Όμως αφού είσαι ικανός για το χειρότερο, είσαι ικανός και για το καλύτερο. Μόνο φύλαξε σαν κόρη οφθαλμού την κοινωνική συνοχή και το κράτος, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΡΑΤΟΣ.
ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΑΔΑ; ΙΣΩΣ. οι ξένοι σε λοιδορούν και σε καθυβρίζουν επειδή τους έμαθες γραφή και ανάγνωση. Τα παιδιά σου αποχαυνωμένα, οδηγούνται ανυποψίαστα στον όλεθρο. Η παρούσα γενεά εξουσιαστών παράγει σκλάβους και εφιάλτες. Είναι το όνειδος σου Ελλάδα. Φύλαξε Ελλάδα τα παιδιά σου από τα φοβερά που έρχονται. Είναι η μαγιά με την οποία ο ΘΕΟΣ θα ξαναχτίσει τον κόσμο.
ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ; Ναι υπάρχει, αν όλοι αποφασίσουμε να υπερβούμε τα ανθρώπινα και γίνουμε ΈΛΛΗΝΕΣ. Ναι ο Έλλην γίνεται, δεν γεννιέται. Είναι πνευματική η ιδιότητα, και Έλλην είναι όποιος θέλει να ζει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



1 σχόλιο: