Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κράτος εν κράτει η Χρυσή Αυγή


Κράτος εν κράτει η Χρυσή Αυγή
Τάξις και ηθική με τη βούλα της Χρυσής Αυγής. Αν κάποιοι ονειρεύονταν να ζήσουν στην Ελλάδα αυτό που ζουν τώρα, θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι. Οι Χρυσαυγίτες, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία έχουν γίνει κράτος εν κράτει.

Δέρνουν μετανάστες στους δρόμους, στήνουν Νύχτες Κρυστάλλων, σβήνουν φωτιές σαν καλοί… εθελοντές, κυνηγούν κακοποιούς που κατά τη πρώτη άποψή τους είναι ξένοι, επομένως πρέπει να πιαστούν, κάνουν ντου στο πλοίο που μεταφέρει τον Πακιστανό που βίασε το άτυχο κοριτσάκι.



Η Αστυνομία τους έχει παραδώσει τα κλειδιά της τάξης στη χώρα αυτή, συνεργάζεται μαζί τους ή τους αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτοι.

Φυσικά, προσφέρει και… κοινωνικό έργο. Συγκεντρώνει αίμα μόνο για Έλληνες επαναφέροντας από την πίσω πόρτα την πιο αποκρουστική μορφή του φασισμού, την καθαρότητα της φυλής.

Και φυσικά σαν καλοί Σαμαρείτες, μοιράζουν φαγητό στους άπορους, περνούν τους γέρους από το δρόμο, τους πηγαίνουν στην τράπεζα. Πολύ συγκινητικό, θα μπορούσαν άνετα να αλλάξουν το σύμβολό τους και να υιοθετήσουν αυτό των προσκόπων ή ακόμη και του Ερυθρού Σταυρού.

Η επιχείρηση εξωραϊσμού του κόμματος, πάει καλά και ο Μιχαλολιάκος «γάτα με πέταλα» έχει καταφέρει να περάσει στον κόσμο ότι η Χρυσή Αυγή είναι … αντισυστημικό κόμμα, οι αγωνιστές τους είναι πιο Έλληνες από όλους, για όλα φταίνε οι ξένοι και πολλά άλλα κόλπα που χρησιμοποίησαν και άλλα ναζιστικά – φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη.

Η Λεπέν έκανε τρίτο κόμμα το φασιστικό μπουλούκι του πατέρα της.

Ο Μπόσι και ο Φίνι στην Ιταλία από φασίστες έγιναν κυβέρνηση, στην Ολλανδία,την Αυστρία, τη Σερβία εθνικιστικά κόμματα κάνουν κουμάντο.

Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ανακουφίζονται που η Χρυσή Αυγή δρα κατά των μεταναστών. Σίγουρα πολλοί που θα διαβάσουν το άρθρο θα με βρίσουν, θα με χλευάσουν για τις προοδευτικές ιδέες, τις «αριστερές» ή τις «φιλομεταναστευτικές» όπως θέλουν να πιστεύουν.

Όμως, βασική επιλογή του antinews είναι ότι ο φασισμός δεν έχει ένα χρώματα, κόμματα και πρόσωπα. Ένας είναι είτε προέρχεται από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά.

Οι τραμπουκισμοί, οι απειλές, η στοχοποίηση ανθρώπων που μιλούν κατά της Χρυσής Αυγής, οι κρυφές πιέσεις να σιωπήσουν ορισμένες αδέσμευτες φωνές, η απόφαση του Μιχαλολιάκου να πάρει το νόμο στα χέρια του με το έτσι θέλω, συνιστούν εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, οι Χρυσαυγίτες βιάζουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη Δημοκρατία. Εκμεταλλεύονται τα κενά της, τα προβλήματα της Ελλάδας σήμερα, παίζουν με το φόβο των πολιτών, ενισχύουν το αίσθημα ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι κι όχι το κακό μας το κεφάλι, και γίνονται οι «τιμωροί» της ανομίας. Στην πραγματικότητα θέλουν να φέρουν τη νύχτα στην Ελλάδα. Θα τους περάσει; Στο χέρι όλων μας είναι να μην τους περάσει. Αν δε μας αρέσουν οι μετανάστες, ας πιέσουμε να λύσει η κυβέρνηση το μεταναστευτικό αντί να χειροκροτούμε την επιβολή του νόμου της ζούγκλας.

Από την άλλη, τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε το πρώτο ντου κατά της παράνομης μετανάστευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι έτσι κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς του Μιχαλολιάκου.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα δε λύνεται με το να αφήνουμε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν ό,τι θέλουν και να αντικαθιστούν το κράτος. Αν λύσουμε με σοβαρότητα το πρόβλημα θα εξαφανιστούν και οι ψευτοτσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής.

Αν δεν το αντιμετωπίσουμε τώρα, τα πρωτοπαλίκαρα με τις μαύρες μπλούζες θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Όμως τότε θα είναι πολύ αργά. Ο στόχος δε θα είναι μόνο οι μετανάστες αλλά και πολλοί από εμάς.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει η Δημοκρατία κινδυνεύει, όχι μόνο από την τρόικα αλλά και από τους εγχώριους αυτόκλητους σωτήρες. Η Χούντα δεν βρίσκεται μόνο εκεί έξω, αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα, δίπλα μας. Και για όσους το έχουν ξεχάσει, τους θυμίζουμε αυτό που έγραψε ο Μπρεχτ, όχι γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε τους ξένους, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, ούτε γιατί μας ενδιαφέρει η δήθεν πολυπολιτισμικότητα, στην οποία αντισταθήκαμε από τους πρώτους. Το θυμίζουμε γιατί ο κίνδυνος είναι ante portas ή μάλλον έχει περάσει και την πύλη και απειλεί τους ίδιους τους Έλληνες. Τους δημοκράτες που πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύνονται δημοκρατικά κι όχι με φασιστικές μεθόδους.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

Αριστερός Ψάλτης

Πηγή: Κράτος εν κράτει η Χρυσή Αυγή - RAMNOUSIA 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου