Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εξ οικείων τα βέλη.




Εξ οικείων τα βέλη. Και μιλάμε για πολύ «οικείους». Χρόνια ο Νικολάκης ήταν συγκάτοικος του ρετιρέ της γαλάζιας πολυκατοικίας. Μάλιστα είχε ψηφίσει τον Αντωνάκη για διαχειριστή, άσχετα, αν επίσημα κρατούσε «πισινή», έκλεινε δηλ το μάτι και στην κόρη.
Τώρα χτυπάει το κεφάλι του, που έβγαλε το Σαμαρά. Για να σε παρηγορήσω Νικολάκη, δεν είσαι ο μόνος που, μετάνιωσε, γιατί εμπιστεύτηκε τον Τόνι. Ότι επάθανε οι πράσινοι με το Γιωργάκη, παθαίνουν τώρα οι βένετοι με τον Αντωνάκη.
Λέει λοιπόν ο Νικολάκης:
«Άλλο διάσωση και άλλο άλωση
Παντού όπου βρέθηκα γιορτάζοντας την ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου με ρωτούσαν «μα καλά πως είναι δυνατόν να πιστεύει ο Σαμαράς, η Τρόικα και οι ξένοι δανειστές ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της, όταν ο ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας;(Καλή ερώτηση.)
Όταν πρέπει ο ένας να θρέψει άλλον έναν, με μέσο μισθό ή σύνταξη 800 ευρώ; Δηλαδή 400 ευρώ για να ζήσει. (Πολλά λες, στα 300 θα τον πάτε και το μισθό και τη σύνταξη).
Είναι δυνατόν αν επιβιώσει, να θρέψει περισσότερους από δύο που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια;(Όχι, δεν είναι). Προφανώς λοιπόν δεν το πιστεύουν απλά μέσα σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή που μας οδήγησαν αδιαφορούν για την άλωση που έχουν «βαπτίσει» διάσωση.
Οι ξένοι δανειστές θα κερδίσουν εξαγοράζοντας στην Ελλάδα ότι βγαίνει στο σφυρί σε τιμή εκποίησης.(Τι να κερδίσουν κι αυτοί οι «φουκαράδες»; Μόνο μερικά τρις).
Ο Σαμαράς γιατί ταυτίζεται μαζί τους και απαρνήθηκε όσα προεκλογικά πίστευε και υποσχέθηκε; Για την Πρωθυπουργία;» (Μάγος είσαι;)
 Νίκο, σ αυτά που λες τώρα, συμφωνώ σε πολλά. Αλλά κι εσύ κούκλε, δεν είσαι αθώα περιστερά. Κι ας κάνεις τον ανήξερο. Αυτά δεν τα ψήφισε ο Τόνι μόνο. Τα ψήφισαν κι άλλοι. Κι εσύ. Έπρεπε να τα πεις ΤΟΤΕ. Επομένως και ξέρατε και τα κάνατε. Αυτά που εσύ ανακάλυψες τώρα, ο λαός τα ξέρει εδώ και καιρό. Άργησες.
Φυσικά πάμε για νέα επιμήκυνση χρέους (ή οτιδήποτε άλλου), για κούρεμα «γουλί», για νέα χρεοκοπία. Φυσικά Γιωργάκης και Αντωνάκης δεν τα «έκαναν αυτά για την πατρίδα». Σίγουρα θα κερδίσουν οι ξένοι. Αν πχ φανταστείς ότι μόνο τα αποθέματα λιγνίτη, που πάνε μαζί με τη ΔΕΗ αξίζουν 150.000.000.000, και ότι αυτή θα πωληθεί ολόκληρη (κτίρια υποδομές κλπ) λιγότερο από 400.000.000 καταλαβαίνεις τι πάρτι θα γίνει.
Μια απορία έχω μόνο: Τι στον κόρακα μάθαιναν εκεί στο σχολείο στην Αμερική οι δύο τους; Πώς να καταστρέφουν, να κάνουν δολιοφθορές; Πώς να φέρουν τον Αρμαγεδδώνα; Η πως θα γίνουν αυτοί πλούσιοι, φτωχαίνοντας τους άλλους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου