Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Να σώσουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ




















Ο Julian Assange, ιδρυτής και υπεύθυνος της στρατηγικής δημοσιεύσεων του ιστοχώρου WikiLeaks βρίσκεται σήμερα σε θανάσιμο κίνδυνο.


Ο επί μήνες κρατούμενος από τη βρετανική δικαιοσύνη σε κατ' οίκον περιορισμό και με βραχιόλι εντοπισμού, πολιτικός αγωνιστής και υπερασπιστής του δικαιώματος της ανθρωπότητας στην ανεξάρτητη ενημέρωση και την αλήθεια για τα εγκλήματα που διαπράτονται εναντίον της από τις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις του παγκοσμιοποιημένου τρόμου, κατοχής και εξολόθρευσης των λαών, χρειάζεται τη διεθνή αλληλεγγύη και προστασία από τους αδίστακτους διώκτες του.

Να σπάσουμε το τείχος της συνομωσίας σιωπής που στήθηκε έντεχνα εναντίον του όχι μόνον από τα διεθνή και τα εγχώρια καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης αλλά ακόμα και από δήθεν ανεξάρτητους και υπεραριστερούς αστέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας σαν τον "πολύ" Πέτρο Παπακωνσταντίνου του ΠΡΙΝ και της Καθημερινής όπου με άρθρα σαν το ακόλουθο To WikiLeaks και οι τεχνοκρατικοί μύθοι συνέβαλε με τον τρόπο του καθοριστικά στο πλευρό των καθεστωτικών εκδοτών στην δημιουργία της "κρίσιμης επιφύλαξης" απέναντι στο έργο των αγωνιστών του WikiLeaks  και την αξιοπιστία του ίδιου του Julian Assange όταν ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί για βαποράκι κατευθυνόμενης πληροφόρησης της CIA και της ΜΟΣΑΝΤ. 

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το παραπάνω άρθρο του Παπακωνσταντίνου που δημοσιεύτηκε στο Αριστερό Βήμα και θα καταλάβετε πόσο χρήσιμοι είναι για το σύστημα και για την καθεστωτική ενημέρωση και τους ιδιοκτήτες των μέσων, Αλαφούζους και λοιπούς, τύποι που από "τα μέσα" είναι σε θέση να διαβρώσουν την κρίση των αγωνιστών που τους διαβάζουν με εμπιστοσύνη:

"Από μια άποψη, η πραγματική είδηση δεν βρίσκεται στο σωρό αυτών που «μάθαμε», αλλά στον άλλο, αόρατο σωρό όσων ΔΕΝ μάθαμε! Η είδηση είναι ότι, μέσα σε 250.000 και βάλε έγγραφα, ουσιαστικά ΔΕΝ υπήρξε είδηση με έψιλον κεφαλαίο. Και κυρίως ότι δεν υπήρξε είδηση που να ενοχλεί, επί της ουσίας, είτε τις ΗΠΑ, είτε το Ισραήλ. Ούτε μία καινούργια καταγγελία για βασανιστήρια στο Αφγανιστάν, για μηχανορραφίες πραξικοπήματος κατά του Τσάβες, για πυρηνικά όπλα ή εγκλήματα πολέμου των σιωνιστών- τίποτα! Αντίθετα, υπήρξαν «διαρροές» για τις οποίες βάσιμα κανείς μπορεί να εικάσει (χωρίς βέβαια να μπορεί να αποδείξει) ότι προήλθαν από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο ή τη CIA, με στόχο να σταλούν μηνύματα, να προκληθούν διχόνιες ή να συκοφαντηθούν αντίπαλοι: Π.χ. τα περί σκανδάλων και μυστικής, ισλαμικής ατζέντας του Ερντογάν, ή τα περί έκκλησης του Σαουδάραβα βασιλιά για βομβαρδισμό του Ιράν ή τα περί πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας στο Ιράν (νάτος πάλι ο άξονας του κακού, στην εκδοχή Ομπάμα) σαν να μυρίζουν κάπως άσχημα από μακριά."

Την ώρα που ο Ασάνζ είναι φυλακισμένος στη Βρετανία σε κατ' οίκον περιορισμό με το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, περιμένοντας την έκδοσή του στη Σουηδία και από εκεί με βεβαιότητα στις ΗΠΑ, ο επαναστάτης δημοσιογράφος Παπακωνσταντίνου απολαμβάνει κάθε ελευθερία να παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού και να την προπαγανδίζει από κάθε βήμα καθεστωτικό και μή. Ενας κόσμος απόλυτου ψέμματος, απόλυτης αντιστροφής της πραγματικότητας, απόλυτης διάδοσης της τρέλας.

Σήμερα ωστόσο διαβάζουμε πως ο Ασανζ είχε επιτέλους την πρώτη διεθνή στήριξη.

ASYLUM DECISION WILL BE DELIVERED AT 1 PM 16 AUGUST 2012 Assange is currently under the protection of the Ecuadorean embassy. He has requested asylum based on a well-founded fear of persecution, torture or death in the United States in connection with the publication of truthful information of matters of interest to the public through his work with WikiLeaks.


διαβάζουμε στο site Justice for Assange ένα site που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικούς μήνες με στόχο να στηρίξει τον διεθνώς διωκόμενο πολιτικό αγωνιστή Τζούλιαν Ασανζ και  να τον γλιτώσει από τα χέρια των διεθνών εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας που μεθοδεύουν τον παραδειγματικό αφανισμό του.

Την είδηση διαβάσαμε και στο ελληνικό δημοσιογραφικό site tvxs.gr, από όπου και την αναδημοσιεύουμε.

Ο Ισημερινός χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι η χώρα του κάνει δεκτό το αίτημα για πολιτικό άσυλο του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του Wikileaks. Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Βρετανία και Ισημερινό, με την πρώτη να απειλεί με εισβολή στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αν δεν παραδώσει άμεσα τον Ασάνζ. «Δεν είμαστε αποικία σας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο.


 Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ είχε ζητήσει άσυλο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 19 Ιουνίου, ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.  


Ο Ασάνζ επισημαίνει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι πολιτικά υποκινούμενες. Όπως αναφέρει ενδεχόμενη στη συνέχεια έκδοσή του στις ΗΠΑ μπορεί να σημαίνει την καταδίκη του σε θάνατο για κατασκοπεία, μετά τη δημοσιοποίηση από την ιστοσελίδα του 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως οι φόβοι του Ασάνζ κρίθηκαν βάσιμοι και σημείωσε ότι ο Ισημερινός έχει παράδοση στο να προστατεύει όσους κινδυνεύουν. «Πιστεύουμε ότι η φιλία μας με τη Βρετανία θα παραμείνει ανέπαφη», πρόσθεσε.

Το BBC μεταδίδει πως η Βρετανική κυβέρνηση επιμένει πως δεν αλλάζει τίποτα με την απόφαση του Ισημερινού για χορήγηση πολιτικού ασύλου, καθώς δεν θα χορηγηθεί ασφαλής διέλευση. Αν βγει από την πρεσβεία θα συλληφθεί, σημειώνεται από το BBC.
Νωρίτερα, η Βρετανία απείλησε με έφοδο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο Ασάνζ σε περίπτωση που η χώρα δεν τον παραδώσει. Η κυβέρνηση του Ισημερινού απάντησε άμεσα τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα εκληφθεί ως παραβίαση της κυριαρχίας της, ως «μια εχθρική και απαράδεκτη πράξη».

Έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο υποστηρικτές του Ασάνζ πραγματοποιούν διαδήλωση, με τους χακτιβιστές του Wikileaks και τους Anonymous να καλούν σε μαζική  συγκέντρωση αλληλεγγύης. Η είδηση της χορήγησης ασύλου σκόρπισε ενθουσιασμό στους υποστηρικτές του Ασάνζ. Νωρίτερα υπήρξε μικρή ένταση και η αστυνομία πραγματοποιήσε τρεις προσαγωγές. 

 

Τί περιμένει η ΕΣΗΕΑ για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον Julian Assange;

Τί περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑς ; 

Ας τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ας κινηθούμε από κάτω, ας γίνουμε τμήμα του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης και προστασίας του Τζούλιαν Ασάνζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου