Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η “Ναυμαχία” της Σαλαμίνας



Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε πολυσέλιδο κείμενο που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Μπούτση.  Δεν θα σχολιάσω το σύνολο του κειμένου, του……  <<πρωτεργάτη του συνδυασμού και της εκλογής του κ. Τσαβαρή>>, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, αλλά θα περιοριστώ να σχολιάσω μόνο το κομμάτι που  κάνει προσωπική κριτική στην  δήθεν τοποθέτησή μου  κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου στις 14 1 2012   για το θέμα των ιχθυοτροφείων.
   Θέλω καταρχήν να τονίσω ότι το πρόβλημα των ιχθυοτροφείων στην Σαλαμίνα και ιδιαίτερα στο Αιάντειο,  με έχει απασχολήσει με την ιδιότητα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας αρκετές δεκαετίες. Υπομνήματα , καταγγελίες , αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και τέλος υποβολή αίτησης ακύρωσης σχετικής διοικητικής πράξης μαζί με τον τότε Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ήταν το πλαίσιο του αγώνα της ΟΕΕΣΣ, των Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων  και  ενεργών πολιτών του νησιού μας. Ενός αγώνα στον οποίο πρωτοστατούσα φυσικά με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΕΕΣΣ.
  Είναι προφανές ότι ο συντάκτης του κειμένου, αν δεν είναι πληρωμένος κονδυλοφόρος,   δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση και στηρίχθηκε στην  “ειλικρινή” ενημέρωση που του έκανε ο  πρόεδρος κ. Μπούτσης.  Ενός ανθρώπου,  που τον ενδιέφερε τόσο  χρόνια , μόνο  το επάγγελμα του τεχνίτη επεξεργασίας του γυαλιού και μάλιστα είχε ξεχωρίσει για την ποιότητα της δουλειάς του. Τώρα  αποφάσισε   να αλλάξει υλικό επεξεργασίας και να ασχοληθεί με την λάσπη. 
Ο πολιτικά και αυτοδιοικητικά αναλφάβητος,  άκαπνος και διαρκώς απών από τους κοινωνικούς αγώνες των φορέων και των πολιτών του Αιαντείου και της Σαλαμίνας γενικότερα, κ. Μπούτσης  φαίνεται ότι αποφάσισε  πλέον να παίζει  τον ρόλο της “ντουντούκας”.
 Με πρωτοφανή εμπάθεια χρεώνεται μια προσωπική επίθεση εναντίον μου, προφανώς εξυπηρετώντας  σχέδια ανθρώπων, που δεν αντέχουν να βγουν στο φως της δημοσιότητας.
  Αγαπητέ συντάκτη του κειμένου αυτού,  θέλω να σε ενημερώσω ότι τα σχόλιά σου έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο και ο κ. Μπούτσης με την αλήθεια και  την πολιτική.  Θέλω να κάνω γνωστό σε όλους τους καλοπροαίρετους παρατηρητές των γεγονότων στην Σαλαμίνα, ότι στην  τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση αυτή,  διευκρίνισα τουλάχιστον τρεις φορές ότι  παρευρίσκομαι μόνο με την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας. Το κείμενο που διαβάστηκε σαν ψήφισμα, το χαρακτήρισα  αναλυτικό και εμπεριστατωμένο, που ίσως ήταν κατάλληλο για μεταπτυχιακές σπουδές, για διδακτορικό ή για μια δημοσίευση αναλυτική σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν τα ιχθυοτροφεία, που όμως δεν μπορεί με κανένα τρόπο να χαρακτηριστεί σαν ψήφισμα.
Περιορίζομαι να σχολιάσω μόνο αυτά, για να ενημερωθούν οι απόντες από την συνεδρίαση και να θυμηθούν οι παρόντες σχετικά με το τι ακριβώς είπα στη συνεδρίαση αυτή.
    Τα υπόλοιπα ‘’πολιτικά συμπεράσματα και παρατηρήσεις’’ του κ. Μπούτση δεν  τα σχολιάζω γιατί δεν θέλω να του δώσω την δυνατότητα να ισχυριστεί ότι μπορώ να τον θεωρήσω  συνομιλητή μου.
Νίκος Ευθυμίου
Επίτιμος πρόεδρος Ομοσπονδίας
 Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου