Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Aλητεία.Yπεράνω νόμων ξάδερφος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Αντώνη Μπέζα. (To ακούς Αντωνάκη ψευτάκο);





Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Σε προέκταση της ιδιωτικής του επιχείρησης έχει μετατρέψει τη θάλασσα γνωστός επιχειρηματίας της Θεσπρωτίας, ο οποίος τυγχάνει να είναι ξάδερφος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Αντώνη Μπέζα, και έχει καταφέρει να «μπαζώσει» (!) θαλάσσια περιοχή, μετατρέποντάς της σε ένα πολυτελές, πλωτό, εστιατόριο του ξενοδοχείου του.



Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, καθώς, συνέταξε την μελέτη -και εν συνεχεία τα σχέδια- προκειμένου να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη κατασκευή.

Μπάζωσαν τη θάλασσα

Το ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στο χωριό των Συβότων αγοράστηκε από δύο επιχειρηματίες το 2007 έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες είχαν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα η ξενοδοχειακή μονάδα να είναι υποθηκευμένη στο κράτος. Μετά την αγορά, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε και άρχισε να είναι και πάλι κερδοφόρο.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ονόματι Μιχάλης Μπέζας (συγγενής του πρώην υπουργού), αποφάσισε να προεκτείνει τη ξενοδοχειακή μονάδα στη… θάλασσα.


(Φωτό από τις εργασίες κατασκευής)

Ανήμερα Χριστουγέννων του 2009, έκαναν την εμφάνισή τους συνεργεία τα οποία άρχισαν να δουλεύουν πυρετωδώς, χτίζοντας την παράνομη προβλήτα «εν μία νυκτί».


(Η σταδιακή διαμόρφωση του χώρου)

Μάλιστα η μελέτη και τα σχέδια για την προβλήτα έγιναν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνέδραμε στη δημιουργία αυθαίρετης κατασκευής.


(Η αυθαίρετη... προβλήτα)

Θαυμάστε...





Κρίθηκε κατεδαφιστέο

Λίγο καιρό μετά την κατασκευή της προβλήτας, υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, επισκέφθηκαν τη μονάδα και έκριναν την προβλήτα παράνομη και κατεδαφιστέα.

Ο φάκελος μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, η οποία έστειλε στην περιοχή πέντε υπαλλήλους της, μηχανικούς, προκειμένου να διαπιστώσουν την αυθαιρεσία.

Πράγματι, επισκέφθηκαν την περιοχή και έδωσαν εντολή να κατεδαφιστεί άμεσα.

Υπεράνω νόμων

Από το ρεπορτάζ, όμως, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εντολή δεν εκτελέστηκε. Αντίθετα, ακόμη και σήμερα οι πελάτες του ξενοδοχείου έχουν τη δυνατότητα να δειπνούν πάνω από τη θάλασσα, «παρκάροντας» το σκάφος τους (εάν έχουν) στο «ιδιωτικό» πάρκινγκ. Πλήθος ερωτημάτων εγείρει το γεγονός ότι παρ’ όλο που οι επίσημοι φορείς έχουν κρίνει την συγκεκριμένη κατασκευή αυθαίρετη, ο κ. Μπέζας συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται μέχρι και σήμερα.

«Πρόκειται να νομιμοποιηθεί»

Η zougla.gr, επικοινώνησε με τον κ. Μπέζα, ο οποίος ανέφερε ότι την προβλήτα την κατασκεύασε με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι πράγματι ένα μέρος αυτής είναι αυθαίρετο, το οποίο όμως, όπως είπε, πρόκειται σύντομα να νομιμοποιηθεί.

«Αυτή η προβλήτα κατασκευάστηκε με άδεια του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας με άδεια του κεντρικού λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας κατ’ εντολή του ΥΕΝ. Το πρόβλημα της είναι ότι η άδεια έγραφε 140 τ.μ. περίπου και στην ευθυγράμμιση της η προβλήτα αυτή η προβλήτα καταμετρήθηκε 157 τ.μ. Το πρόβλημα ήταν ότι το λιμεναρχείο με την Κτηματική υπηρεσία δεν είχαν επικοινωνία μεταξύ τους. Πράγματι έχει επιληφθεί η Κτηματική υπηρεσία και έχει επιβληθεί πρόστιμο το οποίο πληρώθηκε, ενώ τώρα πρόκειται μέσω ενός νέου νόμου να νομιμοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου