Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνες και προτάσεις απέναντι στις προβοκατόρικες επιθέσεις και τους εκβιασμούς




Σημαντικός σταθμός στον αγώνα για την ανατροπή των συνθηκών κοινωνικής χρεωκοπίας που με επιμέλεια δημιουργούν τα κόμματα του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. και οι λοιπές δυνάμεις του συστήματος είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη εκλογική μάχη.
Τα επιτελεία του σχήματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΝ δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση των προγραμματικών θέσεων, ενώ σε τελικό στάδιο μπαίνει και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Η ηγεσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι βέβαιη ότι στον δρόμο προς τις κάλπες η προσπάθεια στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί με στόχο -ακόμη και- την περιθωριοποίηση του σχήματος και την ταύτισή του με το... χάος, τη βία και την καταστροφή.

Η καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος από τον ηγέτη της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα, όταν έδειξε την Αριστερά ως υπεύθυνη λίγο - πολύ για όλα τα δεινά που τραβά η κοινωνία, χαρακτηρίζεται ως η επίσημη έναρξη της εκστρατείας. Με αφορμή άλλωστε την επίσκεψή του στην Καλαμάτα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που εμφάνισαν “ανώνυμους” να καταγγέλλουν βάσιμες “υποψίες” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί θα επιτεθούν στον Αντ. Σαμαρά! Μια επιχείρηση καθόλου τυχαία, με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανοιχτά λόγο για προβοκατόρικο σκηνικό έντασης.

Στα νέα επεισόδια εναντίον του σχήματος πρέπει να συμπεριληφθούν οι προχθεσινές κατηγορίες του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων (!) από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα αλλά και η ένταση της ακραίας αντιαριστερής αρθρογραφίας τόσο στις εφημερίδες του συγκροτήματος Ψυχάρη όσο και στην "Καθημερινή".



Επενδύουν στον φόβο

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον η απόκρουση της εις βάρος του λασπολογίας. Εξάλλου η επίθεση δεν είναι τυχαία. Πηγάζει βέβαια από την αυξημένη επιρροή του, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις γεμάτες από κόσμο εκδηλώσεις. Σύμφωνα ωστόσο με τα στελέχη του αποσκοπεί και στην ενίσχυση της ανασφάλειας που αισθάνονται μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού. Η επένδυση στον φόβο αποτέλεσε το βασικό εργαλείο “πειθούς” από την έναρξη της μνημονιακής επέλασης. Η αφόρητη κινδυνολογία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και οι εικόνες Αποκάλυψης δεν θα λείψουν ούτε κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζουν τα στελέχη του.

Στην προσπάθεια λοιπόν να παρουσιαστούν η διάλυση της κοινωνίας, η ισοπέδωση των μισθωτών και συνταξιούχων, των δομών πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής ως η μόνη επιλογή... σωτηρίας της χώρας, οι εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει με τη σειρά τους να ταυτιστούν με το χάος και τη χρεωκοπία.

Η ηγεσία του σχήματος εντάσσει τις επιθέσεις στη συνολική προσπάθεια του συστήματος να κρατήσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εκείνους που πλήττονται "προνομιακά" από τα Μνημόνια, σε κατάσταση απαισιοδοξίας, πεισμένους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γι' αυτό η απόκρουση των αισθημάτων φόβου και της οικονομικής τρομοκρατίας καθίσταται βασικό μέλημα και η απάντηση θα εστιαστεί σε δύο άξονες: Συλλογικές διαδικασίες - αντιστάσεις - αγώνες και “βομβαρδισμός” από προγραμματικές προτάσεις. Προτάσεις που στον πυρήνα τους θα θέτουν τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, των χαμηλότερων κοινωνικά στρωμάτων, ως αδιαπραγμάτευτους πυλώνες της εξόδου από την κρίση.



Τρίτη: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία

Έτσι οι πανελλαδικές καμπάνιες που έχει αποφασίσει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν από τον κρίσιμο κοινωνικά χώρο της Υγείας. Μεθαύριο Τρίτη οι Τοπικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα θα κάνουν παρεμβάσεις σε ΙΚΑ, νοσοκομεία, δομές πρόνοιας και ψυχικής υγείας, ενώ σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας θα περιοδεύσει και ο Αλ. Τσίπρας. Με σύνθημα “Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την Υγεία”, αιχμές της εξόρμησης θα είναι η καταστροφή των νοσοκομείων από τις προωθούμενες συγχωνεύσεις, η επί της ουσίας ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η πολιτική στο φάρμακο που προωθεί ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

Με βάση τη λογική που προαναφέραμε, ότι δηλαδή οι ανάγκες δεν μπορεί να υποτάσσονται σε οποιονδήποτε δήθεν "ανώτερο", δήθεν "εθνικό" σκοπό, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί δωρεάν, αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μάχη ενάντια στα χαράτσια, στην οποία πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα στέλνοντας εξαρχής το μήνυμα της απειθαρχίας στην παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση του Ε. Βενιζέλου και της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί (σχετική δήλωση έκανε προχθές ο Κ. Μαρματάκης, μέλος της ΠΣΕ που είχε επιφορτιστεί με τον συντονισμό των δράσεων εναντίον του χαρατσιού) τρεις άμεσες ενέργειες, μέσα από ειδική εγκύκλιο προς τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα:

* Να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω ΑΤΜ.

* Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.

* Να ασχοληθούν άμεσα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των επιχειρήσεων με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.



Μετά τα δάνεια, στο επίκεντρο η ακρίβεια και η ανεργία

Η παρουσίαση προτάσεων για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τα δανειακά βάρη εντάσσεται στην “εκστρατεία” κατάθεσης εναλλακτικών προγραμματικών θέσεων που θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ενόψει εκλογών. Σειρά παίρνουν η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας και, επίσης, τα μέτρα κατά της ακρίβειας. Εξάλλου έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή Σχεδιασμού και Εκλογικού Αγώνα που θα συνεχίσει το προγραμματικό έργο που έχουν παραγάγει η Επιτροπή Τεκμηρίωσης με επικεφαλής τον Γ. Δραγασάκη και Πολιτικού Σχεδιασμού.

Στην Π.Γ. του ΣΥΝ, που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, οι Α. Καλύβης και Α. Καρίτζης παρουσίασαν τη δουλειά της τελευταίας για το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο και τις προτεραιότητες που οφείλει να αναδείξει η ριζοσπαστική Αριστερά. Οι εισηγήσεις έγιναν κατ' αρχήν δεκτές και εντάσσονται στην πρόταση - συμβολή που καταθέτει ο ΣΥΝ για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος τις προηγούμενες μέρες απασχόλησαν και οι γνωστές διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την Ευρώπη. Είναι σαφές, σημείωσαν ηγετικά στελέχη, ότι στον δρόμο προς τις κάλπες όλα τα στελέχη θα έχουν ενιαίο λόγο ώστε να μην επιτρέπονται αμφισημίες για το στίγμα του σχήματος. Σε κάθε περίπτωση η επιμονή στην ενότητα και την ανάγκη αντιμνημονιακού μετώπου με όλες τις συνεπείς δυνάμεις παραμένουν προτεραιότητα, προεκλογικά και μετεκλογικά. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα
.

http://www.zougla.gr/blog/article/488633


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου