Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Τρελός» ο πρώην υπάλληλος της Ε.Υ.Π. που έλιωσε σέρνοντας στον δρόμο το άλογο;



To www.zoosos.gr γράφει σήμερα ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου ανέβαλε τελικά την εκδίκαση της υπόθεσης της φριχτής κακοποίησης ενός αλόγου, που έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2010 στο χωριό Πλάτανος της Αρχαίας Ολυμπίας, από τον συνταξιούχο υπάλληλο της Ε.Υ.Π., Σπ. Βλ..


Ο συνήγορος του δράστη ζήτησε και πήρε αναβολή καθώς, όπως είπε ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Αν και το www.zoosos.gr επιδίωξε να επικοινωνήσει με τον συνήγορο του δράστη και δικηγόρο Πύργου, κ. Μπράμο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Θυμίζουμε, ότι ο δράστης του εγκλήματος για να δικαιολογηθεί, είχε πει, ότι δεν κατάλαβε πως έσερνε το άλογο, ενώ τώρα ο συνήγορος του τον βγάζει «τρελό» για να τον σώσει! Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του φριχτού εγκλήματος, που θα μείνει ατιμώρητο!

Το χρονικό της υπόθεσης

Αυτή την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση κακοποίησης ζώου ανέλαβε τότε (δύο χρόνια πριν) να εξετάσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ηλείας, αφού η Αστυνομία δεν πήρε στα σοβαρά τα όσα της καταγγέλθηκαν τότε. Θυμίζουμε, ότι ο δράστης έδεσε στο αυτοκίνητό το συγκεκριμένο άλογο με σκοπό να το «γυμνάσει» όπως είχε πει.

Όταν το άλογο, που δεν άντεξε την ταλαιπωρία, έπεσε στο έδαφος, εκείνος συνέχισε να το σέρνει για μερικά χιλιόμετρα και τελικά το πέταξε σε ένα χαντάκι στο πλάι του δρόμου. Οι γείτονες, όμως, που είδαν τι συνέβη επικοινώνησαν με την Αστυνομία, η οποία δεν πήρε στα σοβαρά την καταγγελία.

Η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Μπέκη Σπυροπούλου, τότε δήλωσε για το συμβάν: «το ζώο, από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, δεν άντεξε και έπεσε κάτω. Ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε. Το έσερνε για περισσότερο από 2 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί σοβαρά».

Το άτυχο ζώο είχε σπασμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του είχε φύγει από την μία πλευρά, αιμορραγούσε και από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του φαίνονταν τα εντόσθιά του. Το δύστυχο ζώο, που παρέμεινε ζωντανό με φρικτούς πόνους, προσπαθούσε απεγνωσμένα να σηκωθεί βγάζοντας κραυγές.

Ήταν τόσο βαριά τραυματισμένο, ώστε τελικά η κτηνίατρος, που το εξέτασε, αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ενημερώθηκε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 για το συμβάν από την κτηνίατρο. Και η κα Σπυροπούλου είχε δεσμευτεί, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την κακοποίηση του ζώου. Θυμίζουμε, ότι για να φτάσει η υπόθεση το ακροατήριο είχε καταθέσει μήνυση και ο Αχαϊκός Σύλλογος για την Μέριμνα των Ζώων και η πρόεδρος του, Αναστασία Αραβαντινού, είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Οκτωβρίου 2012, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο, ότι και αυτή η υπόθεση θα μπει στο αρχείο εξαιτίας των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 4043/2012 για την αποσυμφόρηση των φυλακών!

Πηγή: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου