Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»



Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ λόγω των νέων περικοπών του Μνημονίου.

«Το απαράδεκτο κούρσεμα στην περιουσία μας συνεχίζεται, χωρίς κανείς να ντρέπεται.



Όπως πληροφορηθήκαμε, τελευταίο θύμα των περικοπών του Μνημονίου, υπήρξε το «Ίδρυμα Παιδικές Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» και ο ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με τις εισφορές που κρατούνται μηνιαίως αποκλειστικά από όλους τους αστυνομικούς, για την οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων αστυνομικών και θυμάτων εν ώρα υπηρεσίας.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό και σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας ότι η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε ούτε τον ιερό σκοπό για τον οποίο είχε ιδρυθεί αυτός ο λογαριασμός και προχώρησε στην κλοπή των χρημάτων που είχαν αποταμιευθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα αποταμιευμένα 23.444.000 € να μεταπέσουν στα 13.000.000 (ονομαστική αξία) και η τρέχουσα να είναι 7.000.000 € και μάλιστα χωρίς να είναι δυνατή η άμεση εκταμίευσή τους.

Επιπρόσθετα σ' ό,τι αφορά τα έξοδα λειτουργίας των κατασκηνώσεων των παιδιών μας, το ποσό που ανερχόταν στις 805.000 €, η ονομαστική του αξία είναι πλέον 460.000 € και η τρέχουσα 246.000 € με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα το κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2012.

Η απροκάλυπτη αυτή επέλαση στην αστυνομική περιουσία, που αποκτήθηκε από το υστέρημά μας, συνιστά πρωτοφανή πρόκληση, η οποία μάλιστα έρχεται λίγες μέρες μετά το απροσχημάτιστο «κούρεμα» των αποθεματικών του ΤΕΑΠΑΣΑ, τις συνεχιζόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων και την περιστολή των εξόδων λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο έναν λογαριασμό, ερανικού χαρακτήρα, να τον αξιοποιεί η Κυβέρνηση στο όνομα της διάσωσης της χώρας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους λυμεώνες του εθνικού πλούτου και τα κυκλώματα της διεθνούς τοκογλυφίας.

Μετά και από αυτήν την ληστρική πράξη, η Ομοσπονδία μας, όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, θα αναζητήσει τρόπους επανάκτησης των κεφαλαίων που εξαϋλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού, αγνοώντας τις ανάγκες της αστυνομικής οικογένειας και τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας. Επίσης, θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες σε κάθε επίπεδο για την απαράδεκτη και επιζήμια αυτή απόφαση»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου