Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

MIA ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!



Δυο χρόνια σχεδόν μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει(όταν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών) πως "η κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε.Η κρίση θα ΄ναι η Αργεντινή του 2000.

Δηλαδή η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας".Ο κ. Βενιζέλος επίσης πρόσθεσε, πως αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μη ζήσουμε σκηνές απ΄ τη Λατινική Αμερική, θα πρέπει να δουλέψουμε.Όχι κύριε Βενιζέλε πριν δουλέψουμε, εσείς κι η παρέα σας-πολιτική κι επιχειρηματική-θα φύγετε με τα ελικόπτερα.Είχε κι ελικόπτερα η χρεοκοπία της Αργεντινής.
Είναι αξιοπρόσεκτο πως κανένα κυβερνητικό στέλεχος, δεν αναφερόταν μέχρι τώρα στην Αργεντινή.Κι όχι μόνο τα κυβερνητικά στελέχη-σχεδόν όλοι οι Έλληνες ήταν βέβαιοι, πως στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συμβεί, αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.Τους διαβεβαίωναν οι πάντες.
Θυμάμαι ακόμα απόψεις και γνώμες ειδικών και μη από διάφορα μπλογκ που διάβαζα, αλλά κι από ρεπορτάζ, όταν στα μέσα Απριλίου του 2010-λίγες μέρες πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ-πως η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή και πως είναι αδύνατον να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.Κάποιοι με μάλωναν κιόλας.Το ίδιο συνέβαινε μ΄ όλους όσοι τολμούσαν ν΄ αναφερθούν στην Αργεντινή.Σήμερα που οι βεβαιότητες έχουν πάει περίπατο, που όλο και περισσότεροι Έλληνες λένε ξεκάθαρα τη λέξη "προδοσία", που όλοι σχεδόν έχουν αντιληφθεί πως η κυβέρνηση οδήγησε εσκεμμένα τη χώρα στην χρεοκοπία και την θανατηφόρα παγίδα του ΔΝΤ, η Αργεντινή δεν αποτελεί πια ταμπού.Σ΄ αυτές τις εκλογές είναι αδιανόητο, να τους αφήσουμε στις ορέξεις τους.
Ο λαός της Αργεντινής είν΄ ένας περήφανος λαός.Προσπάθησαν να τον τσακίσουν.Αντιστάθηκε.Κι οι Έλληνες είναι περήφανος λαός.Τουλάχιστον ήταν κάποτε.
 


http://www.zougla.gr/blog/article/498606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου