Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επίσχεση Ειδικευομένων Ιατρών Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς"



fvt. Οδοφρ. 


Από την 22/03/2012 οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας και απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Δεκεμβρίου 2011, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012 με δεδηλωμένη συμμετοχή που αγγίζει το 80% αυτών που δύναται να προβούν σε επίσχεση.

Εδώ και τρεις μήνες δεν καταβάλλεται περίπου το 40% των τακτικών αποδοχών, στις οποίες εντάσσονται και οι αντιμισθίες των εφημεριών. Αποδοχές οι οποίες είχαν ήδη περικοπεί κατά περίπου 30%, ενώ έπεται και συνέχεια με την περαιτέρω περικοπή των μισθών και των κονδυλίων για τις εφημερίες.
Οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί στηρίζουν ουσιαστικά το Ε.Σ.Υ. ως προς την λειτουργία του, σε πολλές περιπτώσεις εις βάρος της προσωπικής τους ζωής και της εκπαίδευσής τους, με ευθύνες κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που τους αναλογούν πραγματικά, παρότι ακόμη και πριν τις περικοπές αποτελούσαν μια πενιχρά αμοιβόμενη ομάδα λειτουργών.
Οι συνθήκες εργασίας, ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια, κυρίως σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, το ιατροφαρμακευτικό υλικό, με την παράλογη και λογιστική πολιτική του Υπουργείου είναι πλέον κατώτατης ποιότητας, η «εποχή του ράντζου» δεν εξέλειψε ποτέ, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν υποβαθμιστεί στο σύνολό τους, την στιγμή που τα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες πολύ μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, φαινόμενο απότοκο της εξαθλίωσης του Έλληνα πολίτη.
Οι προσλήψεις, οι κρίσεις αλλά και οι τοποθετήσεις των ήδη κριθέντων γιατρών έχουν «παγώσει» λόγω της μνημονιακής πολιτικής, η οποία αποτελεί την βασική αιτία κατάρρευσης του συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα την δυσχέρεια εκτέλεσης του ιατρικού έργου από το ήδη ανεπαρκές προσωπικό.
Η κινητοποίηση αυτή έχει ως σκοπό την επιβίωση του Έλληνα γιατρού και τη διάσωση της αξιοπρέπειάς του, καθώς αποτελεί εργασιακή ομάδα λειτουργών που ζουν αποκλειστικά από τις πενιχρές νόμιμες απολαβές τους, αλλά στοχεύει και στην διάσωση του σχεδόν κατεστραμμένου συστήματος υγείας.
Το νοσοκομείο εφεξής θα λειτουργεί μόνον με τους μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. οι οποίοι είναι επίσης απλήρωτοι για το ίδιο χρονικό διάστημα αλλά στην παρούσα συγκυρία δεν νομιμοποιούνται πλήρως να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού και σε συντονισμό με τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για το αυτονόητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου