Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο αντικομμουνιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Εργάστηκα σε γραφείο συνοδών»



Σχόλιο προ κειμένου. Αυτός ο άνθρωπος, ο προωθητής του πιο άκρατου και άκριτου νεοφιλελευθερισμού και της διάλυσης κάθε ατομικής και συλλογικής ταυτότητας, ο έμπορος ενστίκτων και καταπιεσμένης ελευθεριότητας, ο δούλος των παγκοσμιοποιημένων αφεντικών, κριτικάρει την Λ. Κανέλλη. Πάρτε μια γεύση για το πώς βλέπει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! 

Οδόφραγμα κριτικής.








Ο γνωστός δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος μίλησε για το «εμπόριο σεξ» της Αθήνας και τις δικές του προσωπικές εμπειρίες σε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ».


«Έκανα πορνεία –όχι στο πεζοδρόμιο. Όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία, εργάστηκα σε γραφείο συνοδών. Είναι ένα επάγγελμα και αυτό».


Πώς κι έτσι λοιπόν;


«Για να δω πώς είναι. Από περιέργεια. Άλλες φορές ήταν ενδιαφέρον, άλλες όχι. Μου έφυγε η απορία και σήμερα καταλαβαίνω ακριβώς το πρόβλημα. Οργανώσαμε, μάλιστα, σωματείο και εκπροσωπώ τους ανθρώπους που εκδίδονται στην Ελλάδα. (…) Είναι σαν να είσαι υδραυλικός, κηπουρός, χορευτής, γυμναστής ή εκφωνητής. Είναι μία χειρωνακτική δουλειά. Δεν το έβλεπα διαφορετικά. Τώρα αν “τσιμπήθηκα” με κάποιον από τους πελάτες; Υπήρξε και τέτοια περίπτωση».


Έκανε σχέση με κάποιον πελάτη;


«Σχέση όχι, δεν “έκατσε”. Ξέρετε, οι άνθρωποι που εργάζονται στο σεξ στην Ελλάδα σήμερα είναι χιλιάδες. Είναι όπως όλοι μας. Πολλές φορές, δεν το ξέρουν καν οι συγγενείς τους και τα παιδιά τους ότι το κάνουν. Δεν θα γυρίσουμε τώρα στο μεσαίωνα. Είναι μία επιλογή. Δεν μιλάω για ανθρώπους που είναι θύματα εκμετάλλευσης, αλλά για εκείνους που συνειδητά λένε: “Είμαι ένα ωραίο μοντέλο, δεν έχω δουλειά, πάω στο Ντουμπάι και κάνω βίζιτες”. Αν δεν φοροδιαφεύγω, αν πάω στη νομαρχία και πάρω μία αδειούλα, που είναι κάτι πολύ εύκολο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».


πηγή. Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου