Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κουβέλης: Τον πήραν χαμπάρι και οι δικοί του.


Κι ενώ ο Φώτης Κουβέλης παρουσιάζοντας σήμερα την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του έκανε πάλι λόγο για «κυβερνώσα αριστερά» δείχνοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δεκανίκι του συστήματος ή όπως είπε ο Λ. Λαζόπουλος «o Κουβέλης είναι ο Καρατζαφέρης της αριστεράς», καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα ο πραγματικός ρόλος απ’ τα «μπουμπούκια» που στελεχώνουν το κόμμα του.


Το τελευταίο «Πρώτο Θέμα έκανε λόγο για τονΓιάννη Κακουλίδη τον «υποψήφιο του Κουβέλη που φέσωσε όλη την αγορά», όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Αρκούμαστε να παραθέσουμε την εισαγωγή μόνο αυτού του δημοσιεύματος: «Από την ασφάλεια του πλούσιου σπιτιού του στην ακριβή Πεντέλη, ο εκκολαπτόµενος πολιτικός και τέως (;) διαφηµιστής Γιάννης Κακουλίδης ονειρεύεται τη "σοσιαλιστική άνοιξη" µέσω της Δηµοκρατικής Αριστεράς, ποντάροντας στην ψήφο των Πειραιωτών. Ολα αυτά διαλαλώντας δεξιά και αριστερά πως πλέον έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώµατι» στην πολιτική. Οµως, όπως σήµερα αποκαλύπτει το "ΘΕΜΑ", ο άνθρωπος που φέσωσε µε πάνω από 30 εκατ. ευρώ την αγορά όχι µόνο δεν έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην πολιτική, αλλά και µε µανδύα τη νέα διαφηµιστική εταιρεία SOHO Square Athens, που εµφανίστηκε αµέσως µετά τη διάλυση της UpSet!, εξακολουθεί και κάνει business».

Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται ένα άλλο σημερινό παραπολιτικό από το «Εθνος» για να μας γνωρίσει τις «προοδευτικές» θέσεις ενός άλλου στελέχους του Κουβελικού πολιτικού μορφώματος: «Μια αναφορά του υποψήφιου βουλευτή και συνεργαζόμενου με τη ΔΗΜΑΡ στην Α' Αθήνας Μ. Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό προκάλεσε την έκρηξη στελεχών του κόμματος. Το μέλος της ΚΕ και υποψήφιος επίσης στην Α' Αθήνας Θ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση Γιομπαζολιά να... εκτοπιστούν οι λαθρομετανάστες σε ξερονήσια του Αιγαίου, λέγοντας ότι δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιός του και ότι ξεπεράστηκαν τα όρια ανοχής», γράφει η φυλλάδα του Μπόμπολα.

Μετά απ’ όλα αυτά δεν είναι περίεργο ότι οι αποχωρήσεις από το κόμμα του Κουβέλη παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Την αρχή την έκαναν υποβάλλοντας την παραίτηση τους με επιστολή προς τον Κουβέλη οι Θανάσης Αθανασίου, Νικηφόρος Σταματάκης και Στέλλα Νιώτη που τον κατηγόρησαν ότι προχωράει σε κινήσεις «προκειμένου να υπηρετήσει πολιτικές νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με στόχο να εξυπηρετήσει έναν αδιέξοδο κυβερνητισμό σ' ένα σαθρό πολιτικό σύστημα». Ακολούθησε η παραίτηση σύσσωμης της Ν.Ε Πιερίας δηλώνοντας την αντίθεσή της στην ένταξη του Γιάννη Αμοιρίδη –διαγραμμένου Πασόκου βουλευτή- στο κόμμα κατηγορώντας τον Κουβέλη «πως πάει να μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ».

Τον πήραν χαμπάρι και οι δικοί του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου