Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

(Mια πόλη υπό κατοχή, μια Πολιτεία αιχμάλωτη... στους Ρώσους! Ως πότε)... Καταγγελία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Απόστρατοι αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ»

 


Ξετυλίγοντας το κουβάρι της οπαδικής βίας, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίστευτες καταγγελίες για τη δράση των χούλιγκαν καθώς και για τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένες ομάδες, έχοντας ρόλο συνεργού στα περιστατικά βίας

Το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη από χούλιγκαν στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, προσθέτει ακόμη έναν κρίκο στη «μαύρη» αλυσίδα των περιστατικών οπαδικής βίας. Ακόμη χειρότερα, αυξάνει τον αριθμό των νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, πληρώνοντας το «τυφλό» μίσος.

Μίσος που κάποιοι φροντίζουν να συντηρούν, αναπαράγοντας ακροδεξιά κουλτούρα βίας, νοοτροπία συμμορίας και πρακτικές δολοφονικών επιθέσεων, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει οφείλουν άμεσα εξηγήσεις, διαφορετικά θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της οπαδικής βίας, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίστευτες καταγγελίες για τη δράση των χούλιγκαν καθώς και για τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένες ομάδες, έχοντας ρόλο συνεργού στα περιστατικά βίας.

«Ανώτερος μου είπε πως, αν συνεχίσουμε, θα βρεθούμε στο Σουφλί»

Μια εξ’ αυτών έρχεται σήμερα από εν ενεργεία αστυνομικό, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και κατήγγειλε πως «απόστρατοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ» .

Μιλώντας στο ράδιο Metropolis, στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερός μου ότι αν συνεχίσουμε, θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί.

» Μαζί με τα νερά, είχαμε βρει καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε.

» Είναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται, ακόμα και αν θυμάστε, όταν ανέλαβε ο κ. Σαββίδης τον ΠΑΟΚ, πήρε έναν απόστρατο στην ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ομάδες μπάσκετ και σε άλλες ομάδες. Αλλά να ρωτήσω, τους γονείς του φερόμενου δολοφόνου τους συνέλαβαν οι αρχές; Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι, γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει στο παρελθόν στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία» συνέχισε ο αστυνομικός για να καταλήξει:

«Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου περιστατικό που αστυνομικοί έχουν εισχωρήσει σε συνδέσμους. Για εμένα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος της Θάτσερ. Όταν πάω για υπηρεσία, φοβάμαι μην μου έρθει κανένα τούβλο και πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα… χθες».

Από αστυνομικοί, οπαδοί της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ;

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία του αστυνομικού πως απόστρατοι αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ, εντύπωση είχε προκαλέσει το 2020 μια ανακοίνωση συνδικαλιστών αστυνομικών που χρησιμοποιούσαν σύνθημα των φανατικών του ΠΑΟΚ και έσπευδαν να στηρίξουν τον διοικητή της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

«Εμείς μαζί για μια ζωή». Για τους μυημένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η φράση αυτή αποτελεί κεντρικό σύνθημα των φανατικών της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ. Μια χαρά σύνθημα, εννοείται, ειδικά αν χρησιμοποιείται από τους οπαδούς στο γήπεδο.

Σύμπτωση, θα έλεγε κάποιος που δεν γνωρίζει τα τεκταινόμενα στη Θεσσαλονίκη. Ή μήπως όχι;

Για να εξηγούμαστε: Μια ανακοίνωση των Συνοριακών Θεσσαλονίκης ερχόταν να στηρίξει τους συναδέλφους τους στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της συμπρωτεύουσας, και ειδικά τον διοικητή, Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο.

Η… οπαδική ανακοίνωση

«Αηδία έχει προκαλέσει σε όλους τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο η «αήθης» επίθεση από μεγάλη ΠΑΕ της χώρας έναντι της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στους Αγωνιστικούς Χώρους (ΥΑΑΒΑΧ) της Δ/σης Ασφαλείας Θεσ/νίκης κυρίως από κάποιους παράγοντές της.

» Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει επιδείξει (όλοι οι συνάδελφοι μηδενός εξαιρουμένου) και ιδιαίτερα ο αξιολογότατος διοικητής της κ. Χρυσόπουλος Κων/νος εξαιρετικό έργο με πολύ σημαντικά αποτελέσματα εδώ και αρκετά χρόνια.

» Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς και την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να εξετάσουν λεπτομερώς το συγκεκριμένο συμβάν.

» Αξιότιμοι συνάδελφοι, σας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Επιπλέον, θέτουμε στη διάθεσή σας τη νομική μας υπηρεσία και ό,τι άλλο χρειαστείτε!

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ !!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ»

Χασεκίδης είπαμε, πρόεδρος της οργάνωσης αυτής; Κάτι μας θυμίζει. Μα δεν είναι ένας Χασεκίδης που είχε γίνει… έφορος της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ;

Ιδού στη φωτογραφία ο αστυνομικός – συνδικαλιστής, αλλά χωρίς στολή: 

 https://www.in.gr/2022/02/04/greece/kataggelia-astynomikou-sti-thessaloniki-apostratoi-analamvanoun-theseis-stis-pae/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου