Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

(Μην το ξεχνάς! Ακροδεξιούς παρακρατικούς δεν έχουν μόνο οι Ουκρανοί)! Η λέσχη μοτοσικλέτας που έχει μετατραπεί σε παραστρατιωτική οργάνωση της Ρωσίας

 


Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα δυσάρεστα νέα που μας έρχονται από την Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας με στρατιωτικές δυνάμεις H Λέσχη Night Wolves έχει παραρτήματα σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει και τον κόσμο της μοτοσικλέτας. Ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε λίγο καλύτερα ένα μοτοσικλετιστικό club, τους Night Wolves, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τον κόσμο με προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πίσω στο 2014, οι Night Wolves, στα γεγονότα της Κριμαίας είχαν παίξει το ρόλο τους καθώς οργανωμένα είχαν επιτεθεί στο κεντρικό κτίριο του ναυτικού της Ουκρανίας και το είχαν καταλάβει, βάζοντας μάλιστα περιπολίες για να διαφυλάξουν το κτίριο. Ο διεθνής Τύπος, το 2018 καταδίκασε τις δράσεις του συγκεκριμένης λέσχης, με κατηγορίες για προσπάθεια προπαγάνδας σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα Balkan Inshigh στο Μαυροβούνιο αποκάλυψε ότι η τοπική Τα μέλη εκπαιδεύονται σε πολεμικές τέχνες με στρατιωτική πειθαρχεία.λέσχη Night Wolves στο Μαυροβούνιο άσκησε πίεση στον κόσμο να μην προβεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ουκρανίας. Αυτό οδήγησε σε ένταση μεταξύ των πρεσβειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στο Μαυροβούνιο, ενώ επενέβη και η Αμερικανική Πρεσβεία.

Η λέσχη Night Wolves ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Ρώσο στρατιώτη Alexander Zaldostanov. Το βασικό μότο της λέσχης είναι "Προσευχήσου στον Θεό και μείνει πιστός στη Ρωσία", ενώ ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές με μέλη της Λέσχης, αποκαλώντας τους μάλιστα φίλους!

Ρεπορτάζ του Guardian για τους Night Wolves.

 

πηγή: GPOne.com, Guardian

https://www.zougla.gr/automoto/moto/nea/article/i-lesxi-motosikletas-pou-exi-metatrapi-se-parastratiotiki-organosi-tis-rosias


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου