Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

(Mια πόλη υπό κατοχή, μια Πολιτεία αιχμάλωτη)! Θεσσαλονίκη - Οπαδική βία: Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα ως δράστες επίθεσης σε βάρος 15χρονου

 



Ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία οκτώ ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε περιστατικό οπαδικής βίας  και συγκεκριμένα στην επίθεση σε βάρος 15χρονου στην παραλία της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου, 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμη ατόμων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για επίθεση με πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου που έλαβε χώρα την 29-01-2022 στην παραλιακή Λεωφόρο, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων οκτώ εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για νεαρούς, επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Αναφορικά με το συμβάν, βραδινές ώρες της 29-01-2022, ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι προαναφερόμενοι οκτώ, έχοντας οπαδικά κίνητρα, αφού καταδίωξαν πεζή δύο ανήλικα αδέρφια εξυβρίζοντας και απειλώντας τα λεκτικά, ακινητοποίησαν τον έναν εξ’ αυτών και με χρήση σωματικής βίας τον τραυμάτισαν.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δύο ακόμη συμμετεχόντων στις προαναφερόμενες έκνομες ενέργειες».

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ο 14χρονος, μαζί με τον 15χρονο αδελφό του έκαναν βόλτα το βράδυ στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς, όταν όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, είδαν ξαφνικά μια ομάδα νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους. Τα δυο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν με τους δράστες πίσω τους να τους κυνηγούν.

Ο 14χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί, όμως οι δράστες κατάφεραν και έπιασαν τον 15χρονο. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν. Ένας από αυτούς του είπε: «Πάρε τα χέρια από το πρόσωπο να δούμε αν είσαι σκουλήκι». Συνέχισαν να τον χτυπούν για περισσότερο από 1 λεπτό. Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου Makedonia Palace κινήθηκε προς το σημείο και έδωσε τέλος στο μαρτύριο του 15χρονου. Οι νεαροί χούλιγκαν αποχώρησαν.

Μητέρα 14χρονου: «Τον γλίτωσαν από τον θάνατο»

Η μητέρα του 14χρονου που έπεσε θύμα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, συγκλόνισε με την περιγραφή της:

«Ήταν περίπου 10 άτομα. Τον κλωτσούσαν στα πλευρά και το κεφάλι. Αποπειράθηκαν να του κλέψουν το τσαντάκι του. Ένας από αυτούς του είπε "έλα να σε δούμε εσύ είσαι το σκουλήκι;"», είπε η γυναίκα μιλώντας στο Open.

«Τους είπε "ρε παιδιά δεν ξέρετε, γιατί με χτυπάτε, δεν ασχολούμαι με ομάδες" και ανοίγοντας τα χέρια από το πρόσωπό του, ο ένας τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενομπουνιά και του έκανε ένα τραύμα, το οποίο τώρα έχει ράμματα, του κουνιούνται τα δόντια. Έχει διαπιστωθεί ότι έχει και αιμάτωμα στο συκώτι του, τα γόνατά του, τα χέρια του, το κεφάλι του καρούμπαλα, αίματα στο πρόσωπο», πρόσθεσε η μητέρα του ανήλικου.

Την επίθεση αντιλήφθηκαν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα στη θέα τους οι δράστες της επίθεσης να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Γλίτωσαν το παιδί μου από βέβαιο θάνατο. Από πίσω ερχόταν άλλα δεκαπέντε άτομα περίπου για να ορμήσουν πάνω στο παιδί. Εκείνη τη στιγμή που βγαίνει το προσωπικό ασφαλείας από το ξενοδοχείο, φοβήθηκαν, τράπηκαν σε φυγή» συνέχισε η μητέρα του 14χρονου.

Όπως τονίζει η ίδια: «Δεν ασχολείται με ομάδες, δεν είχε πάνω του κανένα διακριτικό, είτε κίτρινο, είτε πράσινο, είτε κόκκινο».

 https://www.cnn.gr/ellada/story/301353/thessaloniki-opadiki-via-taytopoiithikan-okto-atoma-os-drastes-tis-epithesis-se-varos-15xronoy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου