Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Νέα αποχώρηση από το ΜέΡΑ25: «Συστημικό κόμμα-δεκανίκι, διοικείται από τον ετσιθελισμό διορισμένων»

 



Η αναπληρωματική βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης Μαρία Μποτονάκη με δήλωσή της ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές για ένα «συστημικό κόμμα που αποτελεί σπουδαίο δεκανίκι των πολιτικών εξευτελισμού».

Ταυτόχρονα στη μακροσκελή δήλωσή της κατηγορεί το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ότι «στήνει συνέδρια-παρωδίες και θολώνει τα νερά με τους meta-νεολογισμούς του». 

«Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που διοικείται από τον ετσιθελισμό των διορισμένων, που έχουν καταντήσει μια τεράστια μάστιγα διαλύοντας κάθε τομέα και κάθε δημοκρατική διαδικασία», υπογραμμίζει η κα. Μποτονάκη.

Η δήλωση που έστειλε η Μαρία Μποτονάκη στην «Αυγή»

«Κάναμε λάθος! 

Από την είσοδό του στην Βουλή μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει μια ένδοξη πορεία πολιτικών λαθών, ατοπημάτων, και σε κάθε περίπτωση, καταπάτησης των δημοκρατικών διαδικασιών.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή που κάνει προγραφές, περνώντας τους εθελοντές του από πειθαρχικά συμβούλια, αν τολμήσουν να υποστηρίξουν, εντός των οργάνων πάντα, μια διαφορετική άποψη από αυτήν που είναι επιφορτισμένοι οι μετακλητοί υπάλληλοι να επιβάλλουν.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που λοιδωρεί έντιμους συνοδοιπόρους, με τεράστια κοινωνική προσφορά και καταξίωση, προφανώς γιατί δεν συμμερίζεται την φιλοσοφία: "διαφωνώ μ’ αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες".

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή που επιτίθεται σαν απολιθωμένος καννίβαλος στους  εθελοντές του με τρόπο που άπτεται της προσβολής της προσωπικότητας, όπως αυτή περιγράφεται στα άρθρα 57, 59, 914, 932 Α.Κ. και 361, 362, 363, 367 Π.Κ.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που επέβαλε τον εξοστρακισμό  και την φίμωση ως το βήμα που πορευόμαστε.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που διοικείται από τον ετσιθελισμό των διορισμένων, που έχουν καταντήσει μια τεράστια μάστιγα διαλύοντας κάθε τομέα και κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που δεν τιμά τους ίδιους του νόμους, ξεχνώντας ότι η Βουλή είναι το ανώτατο Νομοθετικό Σώμα της χώρας και εξακολουθεί να προτείνει την κατάργηση των Ενδίκων Μέσων!

 

 

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που ισχυρίζεται ότι τα Ένδικα Μέσα, για τα οποία έχει χυθεί αίμα, πρέπει να καταργηθούν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει δευτεροβάθμια Δικαιοσύνη ακυρώνοντας κάθε στοιχειώδη σχέση των Ενδίκων Μέσων με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το δικαίωμα του πολίτη για αποτελεσματική ένδικη προστασία κατοχυρώνεται από τα άρθρα 13 και 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το ΜέΡΑ25 αρνείται μέχρι σήμερα να «κατεβάσει» το επίμαχο βίντεο. Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που προσέφυγε στο ΣτΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου, μεσούσης της πανδημίας, όταν σύσσωμος ο τομέας Δικαιοσύνης ήταν αντίθετος, μιας και ήταν αναμενόμενη η απόρριψη της προσφυγής, φορτώνοντας μια κινηματική ήττα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που ξέχασε ότι υποσχέθηκε διαβούλευση και ευέλικτες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια και πέταξε στις καλένδες όλες τις προτάσεις του τομέα Δικαιοσύνης για τη νομική εργαλειοθήκη, που είχαμε στην φαρέτρα μας. Οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια συναγωνίζονται σε αναλγησία τις προτάσεις της Ν.Δ. Εν τω μεταξύ, οι πλειστηριασμοί της α’ κατοικίας αποτελούν τη νέα κανονικότητα.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να προτείνει πρόστιμα για πολίτες με την μορφή του " διανοητικού πειράματος", που ήδη φυτοζωούν και δυσκολεύονται να ζήσουν, όταν το ίδιο κόμμα δεν έχει πρόβλημα με την αντισυνταγματική παράνοια της υποχρεωτικότητας ή, εν πάση περιπτώσει, αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του για τόσο επίμαχα θέματα, που ταλανίζουν την κοινωνία, με γνώμονα τα ψηφαλάκια.

Βάλαμε ένα συστημικό κόμμα στην Βουλή, που αποτελεί σπουδαίο δεκανίκι των πολιτικών  εξευτελισμού των πολιτών αυτής της χώρας.

Η διαρροή των μελών από το ΜέΡΑ25 είναι αθρόα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνονται νέες εγγραφές στα μητρώα των επαγγελματιών δικαιωματιστών.  Δεν είναι αλήθεια!

Η μόνη αλήθεια είναι ότι το ΜέΡΑ25 απέχει παρασάγγας εκατό από την ελληνική κοινωνία, από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Στήνει συνέδρια-παρωδίες και θολώνει τα νερά με τους meta-νεολογισμούς του.

Αυτοί αποτελούν μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους αποχωρώ από τις γραμμές του, παραμένοντας πάντα ενεργή στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες  για κοινωνική Δικαιοσύνη και Δημοκρατία».

Μαρία Μποτονάκη - Αναπληρωματική βουλευτής Α΄Αθηνών, Πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νομικός, ελεύθερη επαγγελματίας.

Η πρώτη αποχώρηση

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιανουαρίου η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου - είχε εκλεγεί στη Β' Θεσσαλονίκης - με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη  δήλωσε πως βίωνε άσχημες συμπεριφορές από «νταήδες» στο ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα η κυρία Αδάμου κατηγόρησε για «bullying, τραμπουκισμούς, mobbing, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη σεβασμού».

 


 

Τελευτ

  https://www.zougla.gr/politiki/article/nea-apoxorisi-apo-to-mera25-sistimiko-koma-dekaniki-dikite-apo-ton-etsi8elismo-diorismenon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου