Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Πραξικόπημα στο Προεδρικό Μέγαρο!

(Όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα καρέ καρέ από τον ρεπόρτερ Καρέτα Καρέτα)


Πραξικόπημα στο Προεδρικό
Μάνος Στεφανίδης

Η αποκλειστική φωτογραφία που βλέπετε εδώ, προέρχεται από την εισβολή - κάθοδο - ρίψη του εικονιζόμενου αλεξιπτωτιστή  στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψευδεπίγραφη - στην πλάτη της Κύπρου - εορτή της πολλαπλώς ταλαιπωρημένης Δημοκρατίας ημών και κυρίως αυτών. Ήταν προφανές πως ο εναέριος ακτιβισμός του νεαρού και χαμογελαστού ρουβίκωνα είχε πρόθεση να διαλύσει τη φιέστα στέλνοντας ποικίλα μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση. Στόχο που κατάφερε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

 Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε πανικός. Οι εύζωνοι όρμησαν αμέσως προς τον πραξικοπηματία έφ′ όπλου λόγχης ενώ οι νεοδιορισμένοι αστυφύλακες αιφνιδιασθέντες ακροβολίστηκαν καλού κακού στα πρανή του κήπου. Όμως ενός αδαούς το περίστροφο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα διαπέρασε τον μαστό της Νόνης Δούνια (από την έκδοση για ενηλίκους) και καρφώθηκε στον εγκέφαλο του Πέτρου Κωστόπουλου - ό τι απέμεινε τέλος πάντων - που παρακολούθησε αμέριμνος την τελετή από την τηλεόραση του. Σοκ αυτομάτως στο πανελλήνιο με τον κύριο Σαββόπουλο να κρύβεται περιδεής κάτω από τον μπουφέ με τα καναπεδάκια και το κατάλευκο υποκάμισο του να γεμίζει κέτσαπ. ( Ή, τον καναπέ με τα μπουφεδάκια, θα σας γελάσω. Το κέτσαπ δεν αμφισβητείται).
Η συνέχεια είναι αδύνατον να περιγραφεί και μόνο οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του Σκάι έχουν, ως συνήθως, το ακριβές ρεπορτάζ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε ακίνητος ως στήλη άλατος, δηλαδή ψυχραιμότατος, στην πολυθρόνα του όπως τότε στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Αμέσως βρήκε την ευκαιρία ο πραξικοπηματίας να οχυρωθεί πίσω από τον θεσμό - δηλαδή την πολυθρόνα του - που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και να εκτοξεύει πίτσες, μπομπίτσες και τυροκροκέτες προς τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και τους νεόκοπους υπουργούς. Τα προστρέξαντα γκαρσόνια δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να προσφέρουν λίγο νερό στον κύριο Παυλόπουλο. Εκείνος το ήπιε πελιδνός και είπε σαν τον Εσταυρωμένο Ιησού προς τον ληστή, ήγουν στον νεαρό ακτιβιστή: 
_ Τέκνον θέλεις και εσύ λίγο; Η ανθρωπιστική αυτή η ενέργεια του Προέδρου συγκίνησε όπως ήταν φυσικό το πανελλήνιο και δημιούργησε ένα κλίμα αυτόματα αλληλοκατανόησης και αγάπης εκτονώνοντας κάπως την δραματική ατμόσφαιρα. 
Όμως σε άλλα σημεία του κήπου λάμβαναν χώρα σκηνές αλλοφροσύνης και παράνοιας. Η ασφάλεια του πρωθυπουργού έσπρωχνε τον κύριο Μητσοτάκη προς την έξοδο όπως στις ταινίες του Χόλυγουντ ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας με συγκίνηση τον παλιό σύντροφο και μέντορά του φώναζε καταχαρούμενος: Κοίτα να δεις! Βρε Μάνο, εσύ εδώ; Τώρα θα κάνουμε την επανάσταση! Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! Την κρίσιμη αυτή στιγμή τα ηνία της χώρας ανέλαβε προσωπικώς η Ντόρα αντ′ αυτού, εν είδει coup d’ état, η οποία και έδωσε εντολή στον αρχηγό στρατού να κατεβάσει τα τανκς εμπρός στο Προεδρικό Μέγαρο. ”Η δημοκρατία εν κινδύνω” και ”Θα γίνει του Αλιέντε” φώναζε βροντερά η κ. Μπακογιάννη όπως τότε η Ζωή στα κάγκελα της ΕΡΤ. Για να εκπληρωθεί το ρηθέν που δήθεν λέει ότι η ζωή αντιγράφει πάντα την ζωή. 
Εν τω μεταξύ ο κύριος Βαρουφάκης έτρεχε να κρυφτεί στις τουαλέτες του θεσμού μονολογώντας θεατρικά: Τι μέρα 25 και κουροφέξαλα! Η μέρα 24, μάς πήρε τα σώβρακα! ( Και τα εμπριμέ πουκάμισα, συμπληρώνω). Οπως, εξάλλου, βλέπετε και στη φωτογραφία του ΑΠΕ, ο τολμητίας έφηβος αφού ενέσπειρε τον τρόμο και τη σύγχυση αμαυρώνοντας την Πανήγυριν της Δημοκρατίας μας, όχι μόνον αποχώρησε ανενόχλητος, με το χαμόγελο στα χείλη,  αλλά και άρχισε να βγάζει selfie εμπρός στο σεμνό όσο και πολυτελές εγκαθίδρυμα του θεσμικού άρχοντος και τον Ελαιώνα του!  Αλήται! Παλαιόπαιδα! Ατίθασα νιάτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου