Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τους πήραν στο δούλεμα και οι δεξιοί

Στο δούλεμα παίρνει σήμερα μια φυλλάδα του Μαρινάκη -και σ' αυτό έχει δίκιο- την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που όλα αυτό το διάστημα προπαγανδίζει την έξοδο από "επιτροπείες" και μνημόνια.

Γράφει συγκεκριμένα το "Βήμα": "Σταθερή επιδίωξη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του είναι να αποπέμψει τον κεντρικό τραπεζίτη. Ελα όμως που δεν γίνεται ..".



Και έτσι είναι. Mιλάμε φυσικά για τον Γ. Στουρνάρα, που έχει παίζει εδώ και χρόνια εγκληματικό ρόλο, σε βάρος του ελληνικού λαού, εξυπηρετώντας. από τα πόστα που έχει αναλάβει.
Εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων καπιταλιστών, ενώ η κυβέρνηση σήμερα, δεν μπορεί να το ταρακουνήσει από το πόστο του κεντρικού τραπεζίτη.

Δεν είναι μόνο ότι η θητεία του, σ' αυτή την πλουσιοπάροχα αμειβόμενη θέση, λήγει κανονικά στα μέσα του 2020 και η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν υπάγεται στις υποδείξεις της κυβέρνησης, αλλά το ότι είναι αφοσιωμένο όργανο των ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών και έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη τους. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ως συνήθως η κυβέρνηση "υποκλίνεται".

Ο ελληνικό λαός όμως έχει άλλη εκτίμηση για τον Στουρνάρα. Κι αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος. Ξέρει πόσο μισητό πρόσωπο είναι γι' αυτό δήλωνε  στην Γερμανική εφημερίδα Bild: «Εχουν αυξηθεί τα μέτρα για την ασφάλεια μου. Δεν τολμώ να εξέλθω μόνος έξω από την πόρτα. Να κάνω σπορ ή να πάω έξω με φίλους. Αυτό είναι πλέον αδύνατο».

Λεπτομέρεια. Πέρα απ' όλα είναι και ευρωφονιάς ο Στουρνάτας.
Απόσπασμα από ένα κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη, στη εφημερίδα Documento:

Την ώρα που αποκαλύπτεται πως ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας κάνει ψεύτικη δήλωση πόθεν έσχες, την ώρα που αποκαλύπτεται πως λέει ψέματα δημοσίως για να καλυφθεί, η κυβέρνηση ακούει και κοιτάει αμήχανα.
Ακόμη και τώρα που ο Στουρνάρας εμφανίζεται να δηλώνει στη ΔΕΗ ψεύτικα τετραγωνικά για να γλυτώσει φόρους, δημοτικά τέλη και χαράτσι, η κυβέρνηση μένει αμέτοχη, σα να μιλάμε για ένανμπαγαποντάκο έμπορο που πιάστηκε να κλέβει την Εφορία.

Όχι, πρόκειται για τον Κεντρικό Τραπεζίτη που δεν έχει ούτε το ηθικό ανάστημα, ούτε την αξιοπρέπεια να στέκεται στο ύψος του ρόλου του φροντίζοντας και να είναι και να φαίνεται τίμιος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που επέβαλε τη λιτότητα και παρά τα τεράστια εισοδήματά του, επιχείρησε και κατάφερε να αποφύγει μερικά χιλιάρικα φορολογίας την ώρα που οικογένειες είναι καταδικασμένες να ζούν με ψίχουλα επειδή ο ίδιος το υποστήριξε με σθένος.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά στο όνομα ότι μπορεί να κατηγορηθεί. Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης της φορολογίας για να φοβηθεί αυτός που πρέπει να εφαρμόσει τα νόμιμα. Η λειτουργία, η αυτοεξευτελιστική τακτική του Στουρνάρα και ο επιβαρυντικός του ρόλος για τη χώρα, πρέπει να καταδειχθεί τώρα στους εταίρους και να ζητηθεί η αντικατάστασή του.

Κάθε έλληνας και νομίζω και κάθε ευρωπαίος μπορεί να καταλάβει πως δεν μπορεί να διοικεί την Κεντρική Τράπεζα, ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα για να αφαιρέσει έσοδα από το Δημόσιο για να μην επιβαρυνθεί με μερικά ψωροευρώ.

Αν δεν καταδείξουν την εικόνα του Στουρνάρα να φεύγει με τη γίδα, τότε σύντομα κάποιοι θα φροντίσουν να ταΐσουν τον κόσμο σανό.

Ο Στουρνάρας δεν μπορεί να έχει κανένα ρόλο στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι ένας τύπος που ξεγελά και «κλέβει» το κράτος. Αυτό το τόσο απλό πρέπει να καταδείξουν στους Ευρωπαίους.

Ακόμα δηλαδή και ένας δημοσιογράφος. δεμένος στο άρμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως είναι ο Κ. Βαξεβάνης, ομολογεί ότι είμαστε ένα προτεκτοράτο. Και ότι δεν έχει την δυνατότητα ο κυβερνητικός θίασος να αντικαταστήσει έναν αξιωματούχο αν δεν το εγκρίνουν οι ξένοι κηδεμόνες του ελληνικού κράτους.


https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου