Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Ανταρσία»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστολή των χειροτεχνών στο Θησείο»



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστολή των χειροτεχνών από Δήμο Αθήνας, ΥΠΠΟ και Υπ.Εμπορίου διοργανώνει η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” την Πέμπτη 25 Οκτώβρη 1μμ, έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, (Δημαρχείο Αθήνας, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οδός Αθηνάς).
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανοιχτή συνέλευση που κάλεσαν τα σωματεία των χειροτεχνών και ανεξάρτητοι χειροτέχνες την Πέμπτη 18/10 είχε μεγάλη συμμετοχή και προχώρησε σε αποφάσεις άμεσων κινητοποιήσεων για να σταματήσει η καταστολή και να ανοίξουν οι πάγκοι στο Θησείο . Το περασμένο Σάββατο και Κυριακή παρά τις απειλές για συλλήψεις από την ΕΛΑΣ, οι πάγκοι άνοιξαν στο Θησείο και οι χειροτέχνες εργάστηκαν μετά από πολλές μέρες απαγόρευσης.
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των χειροτεχνών για να σταματήσει η καταδίωξη και οι απειλές από τα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Εμπορίου, της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας στο Θησείο.
Ο χώρος του Θησείου ως σημείο λειτουργίας των χειροτεχνών έχει οριστεί με βάση απόφαση του Δήμου της Αθήνας επί Δημάρχου Κακλαμάνη και δεν αλλάζει με ασυνάρτητες πρωτοβουλίες του ΥΠΠΟ, με προκλητικές αστυνομικές ντιρεκτίβες της ΕΛΑΣ και σύμπραξη του Καμίνη με εντολές προς την Δημοτική Αστυνομία.
Η στοχοποίηση των καλλιτεχνών χειροτεχνών είναι άλλο ένα ποδοβολητό του Καμίνη στον αντιδραστικό κατήφορο των διακρίσεων, των αποκλεισμών και της καταστολής των φτωχών της Αθήνας στιγματίζοντας τους ως εγκληματίες. Συνεχίζει έτσι την βάρβαρη πολιτική εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας για χάρη των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των μεγάλων χορηγών της ανάπτυξης και των αναπλάσεων, των Τραπεζιτών, των Ιδρυμάτων Λάτσης και Ωνάσης.
Άλλωστε, το ίδιο διάστημα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων επιδιώκει να μετατρέψει τον Λόφο Φιλοπάππου σε μουσειακού χαραχτήρα προορισμό με κάγκελα για περίφραξη και εισιτήριο, στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας!
Αυτές είναι οι επιλογές που άνοιξαν το δρόμο στην στοχοποίηση των εξαρτημένων και στην στυγερή δολοφονία του Ζάκ Κωστόπουλου. Είναι η ίδια πολιτική που στοχοποιεί τους φοιτητές και το άσυλο για να μπορούν οι πρυτάνεις να κάνουν την ΑΣΟΕΕ και την Νομική επιχειρήσεις-μαγαζιά των διασυνδεδεμένων με τις εταιρίες μεγαλοκαθηγητών.
Θέλουν να μετατρέψουν κάθε τετραγωνικό μέτρο του κέντρου σε εμπορεύσιμο πεδίο για τους μεγαλεμπόρους και την βιομηχανία του τουρισμού, ρίχνοντας στον Καιάδα τους χειροτέχνες.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση που υπόσχονταν να κατοχυρώσει το επάγγελμα των χειροτεχνών δεν έφτιαξε καν κωδικό για την κατοχύρωση τους ενώ μπορεί να βρει κανείς τα πιο απίθανα επαγγέλματα από τον αστροναύτη έως τον πεταλωτή ψύλλων…
Καλούμε τους εργαζομένους του Δήμου της Αθήνας, του Υπουργείου Εμπορίου και Πολιτισμού, το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ, να υψώσουν την φωνή τους για να μπει τέλος στην καταστολή των χειροτεχνών και να ανοίξουν τους πάγκους χωρίς να φοβούνται σύλληψη και πρόστιμα.
Καλούμε την κυβέρνηση και το Δήμο Αθήνας να εγκαταλείψουν την εκστρατεία εξόντωσης των χειροτεχνών αμέσως και να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των πάγκων στο Θησείο.
Να αποσύρουν την Αστυνομία και να συνομιλήσουν με τους χειροτέχνες ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην δουλειά για τους χειροτέχνες και να μην καταδικαστούν στον αφανισμό.
Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να προχωρήσει σε απόφαση απόσυρσης των αστυνομικών μέτρων κατά των χειροτεχνών εδώ και τώρα.»
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/quot-antarsia-quot-sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-katastoli-ton-cheirotechnon-sto-thiseio-quot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου