Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σε απελπισία οι νεοναζιστές δολοφόνοι

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

Καθώς συνειδητοποίησαν πλέον ότι οδεύουν προς καταδίκη, ο φίρερ της ΧΑ και τα στελέχη της απαξιώνουν συστηματικά, με επιδεικτικό τρόπο, την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη και όλο το δικαστήριο. Οπως έχουμε δείξει, ο φίρερ και τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την απροκάλυπτη φασιστική και εγκληματική δράση τους εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη τακτική.



♦ Πρώτον, στις απολογίες τους στην προδικασία αποκήρυξαν –σε υψηλούς τόνους- τη βία «απ’ όπου και αν προέρχεται».

♦ Δεύτερον, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν εκτός δικαστηρίου, ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του αρχηγού και των βουλευτών. Η συγκεκριμένη ομάδα κατηγορούμενων νεοναζιστών (φίρερ και βουλευτές) είναι 18. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μέλη και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος, είναι 51. Αυτούς, λοιπόν, ο φίρερ και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ΧΑ τους  έχουν «πετάξει στα σκυλιά». Αδιαφορούν για την καταδίκη τους, αρκεί να πέσουν στα μαλακά οι ίδιοι. Μιλώντας με νομικούς όρους, επιδιώκουν να τους δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

♦ Τρίτον, οι συνήγοροί τους (στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι είτε στελέχη είτε επιστημονικοί συνεργάτες της ΧΑ), που είναι αυτοί που ξεδιπλώνουν την υπερασπιστική γραμμή που χαράσσεται από τον φίρερ και από τον αδελφό του, λογοκρίνουν τις ναζιστικές θέσεις του φίρερ, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στα αναγνωστέα έγγραφα. Θέσεις που όχι μόνο επιβεβαιώνουν το ναζιστικό ιδεολογικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αλλά επιβεβαιώνουν και τον εγκληματικό χαρακτήρα της δράσης του νεοναζιστικού μορφώματος και των ταγμάτων εφόδου του. Είναι χαρακτηριστικοί οι ύμνοι προς τον εθνικοσοσιαλισμό και τη δράση των ναζιστών κατακτητών στην Ελλάδα, όπως και η δήλωση του φίρερ ότι, αν ζούσε στη Γερμανία εκείνη την εποχή, θα ήταν ενταγμένος στο Ναζιστικό Κόμμα. Χαρακτηριστική είναι ακόμα η… νοσταλγική αποκάλυψη του φίρερ στη Σπάρτη, ότι ο πατέρας του ήταν Χίτης και ότι αυτό το θεωρούσε οικογενειακό τίτλο τιμής.

Κατά τη διαδικασία των Αναγνωστέων Εγγράφων, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ενστάσεις, για λογαριασμό ιδιαίτερα του φίρερ, ζητώντας να μην προβληθούν βίντεο που κατασχέθηκαν στα σπίτια των νεοναζιστών (τα βίντεο αυτά ήταν μαζί με τις Εκθέσεις Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, που είχαν ήδη αναγνωστεί). Υπέβαλαν επίσης ένσταση να μην αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255, που συμπεριλάμβαναν το καταστατικό της ΧΑ και το ιδεολογικό της μανιφέστο-ύμνο στον εθνικοσοσιαλισμό και στην Αρχή του Αρχηγού. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει αυτές τις ενστάσεις, με ένα σκεπτικό με ευρύτερες διαστάσεις.

Αυτές οι αποφάσεις του δικαστηρίου θορύβησαν πάρα πολύ τους συνηγόρους υπεράσπισης που μετέφεραν τον πανικό τους στον φίρερ. Κι αυτός, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει η απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου,  με ένα άρθρο που είχε τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη» (δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας των νεοναζιστών στις 19 Σεπτέμβρη και υπογράφεται μεν από κάποιον Κ. Αλεξανδράκη, αλλά είναι γνωστό ότι και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της νεοναζιστικής φυλλάδας δε δημοσιεύεται τίποτα αν δεν το έχει γράψει ή δεν το έχει εγκρίνει ο φίρερ).

Δύο είναι οι κεντρικές ιδέες αυτού του άρθρου:

♦ Πρώτον, η δημόσια παραδοχή -για πρώτη φορά- ότι οι νεοναζιστές θα καταδικαστούν: φτάνουν στο σημείο να παραλληλίζουν τη δίκη τους με τη δίκη του Σωκράτη και να λένε ότι στο τέλος θα δικαιωθούν, όπως ο Σωκράτης! Παλαιότερα, στελέχη τους ισχυρίζονταν ότι αυτή η δίκη είναι πολιτική και δίκη σκοπιμότητας και ότι θα αθωωθούν γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Οταν λέγονταν αυτά, η ακροαματική διαδικασία δεν είχε μπει ακόμα στη φάση των Αναγνωστέων Εγγράφων.

♦ Δεύτερον, για πρώτη φορά βάλλονται δημόσια από τους χρυσαυγίτες νεοναζιστές η πρόεδρος και το δικαστήριο. Παλαιότερα την είχε απαξιώσει ο Ν. Μίχος, αλλά αυτός τότε είχε αποχωρήσει από τη ΧΑ. Εκανε την απαξιωτική για την πρόεδρο δήλωση στις 13 Νοέμβρη του 2017, ενώ είχε αποχωρήσει από τη ΧΑ στις 26 Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς. Την περίοδο που κατέθεταν στο δικαστήριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ο Μίχος έλεγε για την πρόεδρο: «Και αυτή η Πρόεδρος, αντί να ντρέπεται που κάθεται στο έδρανο επάνω που κάθεται και να εξετάζει τους μάρτυρες και δεν έχει διακόψει τη δίκη…».

Στην… παραβολή «Η δίκη του Σωκράτη» (http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-dikh-tou-swkrath), εμμέσως πλην σαφώς, γίνεται απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου, που είχαν απορρίψει την ένσταση που υπέβαλε μόνον ο φίρερ, ζητώντας να μην αναγνωστεί το Αναγνωστέο Εγγραφο 254, που περιελάμβανε και το καταστατικό της ΧΑ, το οποίο είχαν στείλει στον δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά τη δεκαετία του ‘80. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μόνο την βράβευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο για αυτή την σκευωρία, αλλά και τις μισθολογικές υποσχέσεις του υπουργού δικαιοσύνης ως αντάλλαγμα για την μέχρι τούδε δικαστική συμμετοχή στην απάτη, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την πλήρη αποδοχή ενός ψευδεπίγραφου δήθεν καταστατικού, την διαρροή υλικού της δικογραφίας στα κανάλια, την άρνηση δίωξης ή έστω απόρριψης των ψευδομαρτύρων όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους, το γεγονός ότι άνθρωποι του νόμου δεν αισθάνθηκαν αισχύνη παραθέτοντας ιδεολογικά επιχειρήματα στις αιτήσεις αποφυλακίσεων του Αρχηγού μας και του Χρήστου Παππά και πολλά άλλα που η απαρίθμησή τους θα ήταν εξόχως χρονοβόρα».

Η αιχμή δε στρέφεται μόνο κατά των δικαστών και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκριναν ως γνήσιο το καταστατικό της ΧΑ και δέχτηκαν να καλέσουν ως μάρτυρες τους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες (είχαν περάσει για ένα χρονικό διάστημα από τη ΧΑ και είχαν πέσει στην αντίληψή τους, άμεσα ή έμμεσα, διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των νεοναζιστών). Στρέφεται και κατά της προέδρου και του δικαστηρίου, που αποφάσισαν να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες και να αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 (και όχι μόνο). Οι νεοναζιστές φτάνουν στο έσχατο σημείο απελπισίας, όταν προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς τους ότι οι δικαστές «συμμετέχουν στην απάτη», επειδή έχουν λάβει… μισθολογικές υποσχέσεις. Πρόκειται, φυσικά, για γελοιότητα. Σιγά μην είχαν ανάγκη οι δικαστές να βάλουν στη ζυγαριά τη δίκη των νεοναζιστών για να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις, τις οποίες αποφασίζουν οι ίδιοι μέσω του μισθοδικείου.

Τη σκυτάλη της απαξίωσης της προέδρου και του δικαστηρίου παρέλαβε από τον φίρερ Μιχαλολιάκο ο Λαγός, με δύο συνεντεύξεις που έδωσε στη φυλλάδα «Ελεύθερη Ωρα» (28 Σεπτέμβρη) και στο ραδιόφωνο ΧFM (30 Σεπτέμβρη του 2018).

Η ακροδεξιά φυλλάδα ρώτησε τον Λαγό «τι έχει να πει συμπερασματικά» καθώς «συνεχίζεται αυτή η “παράξενη“ -τουλάχιστον- δίκη της Χρυσής Αυγής». Και ο Λαγός απάντησε: «Να σας τονίσω κλείνοντας, πως όχι 18 μήνες συν 3 δεν μας λυγίζουν, ούτε τώρα τους φοβόμαστε, η δίκη μας είναι σε εξέλιξη, μία δίκη καρικατούρα, μία γραφικότατη δίκη πραγματικά που όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ούτε Βουλευτή ούτε φυσικά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όμως παρ’ ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος 20 χρόνων φυλακής, εγώ τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι αυτός ο Γιάννης Λαγός που φοβήθηκαν τότε, το 2013, και με βάλανε φυλακή! Αυτός θα είμαι μέχρι το τέλος! Είναι υπόσχεση αυτό…» (η έμφαση της φυλλάδας).

Τα περί «δίκης καρικατούρα» και «γραφικότητας» αποτελούν ευθεία βολή στην πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη, που προεδρεύει σ΄ αυτή τη δίκη και στην υπόλοιπη σύνθεση του δικαστηρίου. Φαίνεται καθαρά η αγωνία του Λαγού να βγάλει λάδι τον φίρερ και τους βουλευτές (μόνον αυτούς, όχι τους υπόλοιπους 58 χρυσαυγίτες, που «ρίχνονται στα σκυλιά»!), αλλά και ο φόβος –πλέον- για «20 χρόνια φυλακής». Γι’ αυτό προβοκάρει τόσο χοντροκομμένα το δικαστήριο: «μολονότι δεν υπάρχει εμπλοκή του Αρχηγού και των βουλευτών, εγκυμονεί ο κίνδυνος 20 χρόνων φυλακής».

Στο ραδιόφωνο του τέθηκε η ερώτηση: «Σας αναφέρουν ως εγκληματική οργάνωση. Κάνατε κάτι εσείς γι’ αυτό;». Και ο Λαγός απάντησε: «Τι να κάνουμε; Εχουμε κάνει τα πάντα. Καταρχήν εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το λέω, κι ας είμαι αυτή τη στιγμή με μια δίκη πάνω μου… Μας λένε εγκληματική οργάνωση, πού να απευθυνθούμε; Εχουμε ένα δικαστήριο, το οποίο κωλυσιεργεί, κανείς δεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικά μας δικαιώματα…»!

Αποτελεί, βέβαια, θράσος, να κατηγορεί ο Λαγός το δικαστήριο ότι κωλυσιεργεί, όταν οι συνήγοροι των νεοναζιστών έχουν καταθέσει χιλιάδες Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις των πελατών τους στη Βουλή και ζητούν από το δικαστήριο να τις αναγνώσει, με αποτέλεσμα να αναλώνονται συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων (μέχρι στιγμής έχουν διαβαστεί των Καιάδα, Αρβανίτη και Γρέγου, ενώ την Παρασκευή θα ξεκινούσε η ανάγνωση του «κοινοβουλευτικού έργου» του Ηλιόπουλου). Αν ήθελαν απλά να δείξουν πόσο σπουδαίοι κοινοβουλευτικοί άνδρες είναι οι πελάτες τους, θα κατέθεταν τα πακέτα με τις Ερωτήσεις και θα περιορίζονταν σ' ένα σχόλιο επ' αυτών. Δε θα ζητούσαν να διαβαστεί όλο αυτό το χαρτομάνι (στο οποίο μάλιστα, όπως αποκαλύψαμε, έχουν κάνει και τη δέουσα λογοκρισία, αφαιρώντας ερωτήσεις ρατσιστικού, ισλαμοφοβικού και σκληρά εθνικιστικού περιεχομένου), προκειμένου να εμφανίσουν τη νεοναζιστική συμμορία σαν μια ήρεμη κοινοβουλευτική δύναμη. Παίζουν καθυστέρηση, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Η απαξίωση του δικαστηρίου και της προέδρου του από τον φιρερίσκο και τους επιτελείς του γίνεται επειδή έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα στοιχεία που προέκυψαν στην ακροαματική διαδικασία από την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν θύματα των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, δεν αφήνουν στους δικαστές που δικάζουν αυτή την υπόθεση περιθώριο για άλλη ετυμηγορία πέραν της καταδικαστικής. Γιατί αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση που βαρύνεται με ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οταν ολοκληρωθεί το βασανιστήριο της ανάγνωσης των Ερωτήσεων των νεοναζιστών βουλευτών και η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης που θα προτείνουν, θ’ αρχίσουν οι απολογίες των νεοναζιστών. Θα παραστούν, άραγε ο φιρερίσκος, οι βουλευτές και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι νεοναζιστές για να απολογηθούν και να υποβληθούν στη βάσανο των ερωτήσεων από το δικαστήριο και τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης ή θα ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής, που έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας; Και να υποστηρίξουν, πέραν των άλλων, και την απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου, ισχυριζόμενοι μπροστά τους ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία, μια δίκη γραφική;


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου