Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

(Έχασαν την μπάλα οι Συριζαίοι)! Ζητεί διώξεις κατά δημοσιογράφων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Ζητεί διώξεις κατά δημοσιογράφων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου
Οι κλήσεις στους υπόπτους για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, φέρνουν υπόλογο …τον Τύπο! Με παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητεί να διενεργηθεί έρευνα για τη διαρροή της πληροφορίας ότι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.


Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει να αναζητηθούν και να …εντοπιστούν, προκειμένου να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν την επίμαχη πληροφορία στα ΜΜΕ.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε την προκαταρκτική εξέταση με αφορμή διαμαρτυρία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου η οποία στις 2 Οκτωβρίου φέρεται να απέστειλε αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην αναφορά της η κυρία Δούρου έχει επισυνάψει σχετικά δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι σε εκείνη «μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Στόχος της έρευνας, που θα διενεργήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών, είναι να ελεγχθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών της παράβασης καθήκοντος και της διαρροής εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Η παραγγελία της κ. Δημητρίου έχει προκαλέσει ωστόσο ερωτηματικά σε νομικούς κύκλους καθώς , τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, για δεκάδες υποθέσεις έχει γίνει δημοσιοποίηση κλήσεων ή στοιχείων χωρίς να υπάρξει τέτοιου είδους παρέμβαση. Τι διαφορετικό λοιπόν έχει αυτή, αναρωτιούνται οι ίδιοι κύκλοι; Κι όταν μάλιστα, ειδικά όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους, ζητούν να μάθουν τους υπαιτίους;


http://www.zougla.gr/greece/article/erevna-tis-isagelias-gia-diaroi-pliroforion-ston-tipo-1631512

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου