Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Διεκδικώντας κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, Κούρδος πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας κάνει απεργία πείνας

Εδώ και δυο μέρες -απ' τις 8/10- ο πολιτικός κρατούμενος Αλί Ερτζάν Γκόκογλου (Ali Ercan Gokoglou) που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Είναι ένας απ' τους 9 Τούρκους  και Τούρκους αγωνιστές που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβρη πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. (Γι' αυτή την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Αιτία της έναρξης απεργία πείνας του είναι γιατί η διεύθυνση της φυλακής για έναν ανεξήγητο λόγο -που μόνο σαν εκδικητική αντιμετώπιση μπορεί να τον εκλάβει κάποιος- του στερεί το δικαίωμα να παραλαμβάνει τα βιβλία που του αποστέλνονται.

Μπορεί ο λόγος που ξεκίνησε αυτή την μορφή αγώνα, για κάποιους να φαίνεται ασήμαντος. Για έναν πολιτικό κρατούμενο όμως, που θέλει να αξιοποιήσει τον χρόνο του που παραμένει στην φυλακή είναι πολύ σημαντικός.

Ελπίζουμε οι "αρμόδιοι" να δώσουν άμεση λύση στο θέμα. Δεν είναι δυνατόν ο κανονισμός της φυλακής να επιτρέπει σε σε κρατουμένους να φοιτάν σε σχολές, και παράλληλα να υπάρχουν ανθρωποφύλακες που πέρα από κάθε λογική, -πιστεύουμε και ενάντια στους κανονισμούς που υπάρχουν,- να τους απαγορεύουν να δέχονται βιβλία!

Υ.Γ: Η καταγγελία μας ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από την "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν"










http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου