Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Οι παρακλήσεις του κλέφτη και οι προσευχές του Πατριάρχη

Είχαμε ακούσει ότι γίνονται πολλές παρακλήσεις στον Πανάγαθο από τους θρησκόληπτους για να συμβάλει να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες τους κάθε είδους.
Τώρα τι ανταπόκριση είχαν οι προσευχές τους είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως ληστή να κάνει τον σταυρό του και να προσεύχεται για να δώσει την ευλογία του, ο μεγαλοδύναμος, για να πάει καλά η ληστεία που σχεδίαζε, πρώτη φορά βλέπουμε, από το παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε.

Το βιντεάκι προέρχεται από μια κάμερα κλειστού κυκλώματος ενός καταστήματος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το οποίο πουλάει ρούχα πολυτελείας.
Ο ληστής, λοιπόν, που το έχει στοχοποιήσει, σαν ευσεβής χριστιανός, βγάζει το καπέλο του, κάνει τον σταυρό του, προφανώς για να ζητήσει την βοήθεια του θεού και μπουκάρει.
Και απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ο ύψιστος ήταν δεκτικός στις παρακλήσεις του κλέφτη.

Και σ’ αυτή την περίπτωση ο Δημιουργός των πάντων ήταν αστεράτος. Σε άλλες περιπτώσεις είναι το φάουλ του. Όπως π.χ, που πρόσφατα εισάκουσε τιςπροσευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και βοήθησε τα τουρκικά στρατεύματα να μακελέψουν τον Κουρδικό λαό στο Αφρίν.

Πάντως σε αυτές τι περιπτώσεις δεν μπήκαν διλλήματα στον πανάγαθο όπως αυτά που βάζει το γνωστό ανέκδοτο:

Ένας ιεραπόστολος πάει στην Αφρική για να εκχριστιανίσει τους κατοίκους της. Κάποια στιγμή και ενώ προχωρούσε να πάει σε ένα χωριό, συναντάει μπροστά του ένα λιοντάρι. Τρελαίνεται από τον φόβο του ο παπάς.   '
Πέφτει στα γόνατα, σηκώνει τα χέρια του στον ουρανό και προσεύχεται
Θεέ μου δώσε στο λιοντάρι "χριστιανικά αισθήματα". 
Τότε ακούει το λιοντάρι να λέει:
Κύριε, ευλόγησε αυτό το γεύμα.... 



https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_503.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου